Amfilohije
Alo.rs/ Masanori Jošida
Amfilohije

Alo.rs/ Masanori Jošida

Amfilohije, Foto: Alo.rs/ Masanori Jošida

Mitropolit Amfilohije često je u svojim intervjuima govorio o Milu Đukanoviću.

- Darovit je čovek, uspeo je da uradi mnogo toga, ali isto tako mnoge od suštinskih stvari koje radi ili je uradio ne bi učinio da je bio kršten kod ćivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog. Evo prilike da ga krstimo, pa će drugačije da se bavi politikom i drugim vrednostima. Nadam se da će ovo pročitati. Nije on bez damara da ne čuje.

Ovo je, u razgovoru za "Novosti", 2017. godine poručio arhiepiskop cetinjski i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji nikako i nikada nije mogao da prikrije tugu što je režim u Podgorici 2008. godine priznao nezavisnost lažne države Kosovo, i to baš u vreme kada je Đukanović bio premijer.

- Tu odluku nije donela Crna Gora. Znam da 90 odsto crnogorskog naroda tako ne misli, ostajući verno duhovnim i moralnim vrednostima vekovne Crne Gore. Priznali su takozvano nezavisno Kosovo i na taj način priznali paljenje na stotine hramova po crnogorskoj Metohiji, ubistva i silovanja.

Podsetimo, kako su saopštili iz Mitropolije crnogorsko-primorske, svi detalji sahrane mitropolita Amfilohija biće naknadno saopšteni.

Pročitajte još: