Milo Đukanović
Printscreen
Milo Đukanović

Printscreen

Milo Đukanović, Foto: Printscreen

Hoće li se opozicija u Crnoj Gori raspasti?

 

U prepisci na Fejsbuku, gde su mu pojedini građani poručili su da su prevareni, Medojević je odgovorio da je i sam zatečen potpisanim.

- I ja sam zatečen. Niko me nije konsultovao niti pitao. Ne znam kako će reagovati birači koji su glasali broj devet - napisao je Medojević.

Nebojša Medojević

printscreen

Nebojša Medojević, Foto: printscreen

Medojević tvrdi i da ga, kao drugog na listi, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić ništa nije pitao u vezi sporazuma.

Građani su se pitali i zašto se zaobilazi Demokratski front, uz konstataciju da sada ispada da su najslabiji, iako ih je, kako navode, glasala većina opozicionih birača.

Knežević nije u zemlji

Medojević nije usamljen u svojim nedoumicama, a tom u prilog govori i zvaničan stav Demokratske narodne partije Milana Kneževića.

- Predsednik naše partije, Milan Knežević, trenutno ne boravi u zemlji. Očekujemo da će profesor Zdravko Krivokapić narednih dana upoznati DF sa detaljima sporazuma kojeg su zaključili i javnosti predstavili Aleksa Bečić, Dritan Abazović i on - saopštila je Jelena Kljajević, portparol DNP-a, na pitanje portala Borba.me da prokomentariše potpisivanje Sporazuma.

SNP: Očekujemo pojašnjenje od Krivokapića

Ni u Socijalističkoj narodnoj partiji nisu znali za sporazum i očekuju pojašnjenje od Krivokapića.

- Svesni smo da je glavni cilj - rušenje DPS-a i očuvanja svetinja postignut i da sad predstoji žestoka borba protiv kriminala i korupcije i borba za ekonomski oporavak uništene ekonomije - rekao je "Vijestima" lider SNP-a Vladimir Joković.

U Sporazumu se navodi da će nova demokratska vlada u Crnoj Gori odgovorno sprovoditi sve međunarodne obaveze koje je država preuzela, ojačati i unaprediti saradnju s NATO-om i brzo, u potpunosti i predano sprovesti sve reforme potrebne za punopravno članstvo Crne Gore u EU.

Takođe, kako se dodaje, nova vlada neće pokrenuti postupak za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

Pročitajte i:

Komentari (7)

....

10.09.2020 16:19

Ah pa neko ce da izda to je sigurno. Pa crnogorci su to

Snežana

10.09.2020 17:01

Mada pao je on, umesto da se povuče pokušava da se vrati na vlast, jadno deluje

Perica

10.09.2020 17:08

Pa ja neznam na koji način oni misle da poprave odnose sa srbijom kada neće da povuku priznanje KiM. Za nato me baš briga ali to nisu braća kada tako rade

Mile Jagodinac

10.09.2020 18:27

Ni novoj vladi neće biti lako.

Sparta

10.09.2020 20:58

Hmmm, a šta reći ???!!!

SAR-S

10.09.2020 22:27

SREĆA BI BILA "ZAOBIĆI" OVE EKSTREMNE NACIONALISTA DF-a.

SarA

10.09.2020 23:23

Pa.sto ste ocekivali.Dritan je potpuno posvecen nezavisnoj Crnoj.Gori,prozapadni politicar.Becic takodje nikada nece izdati osnovne postulate nezavisne.Crne Gore.Zdravko Krivokapic se izjasnjava kao Crnogorac.Zato dragi moji nista se spektakularno nece.desiti.Njih trojicu veze mrznja prema DPS u i M.Djukanovicu.