"Milo, hvataj prvi avion i beži!" Đukanoviću se ne piše dobro

Vlast koja odlazi i Milo Đukanović počinili veliki broj krivičnih dela i da zato postoji ogroman broj vrlo relevantnih dokaza.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: EPA

- Preporučujem Đukanoviću da hvata prvi avion i beži i to negde odakle neće biti izručen novim vlastima Crne Gore. Samo od reketa godišnje je uzimao 150 miliona evra - oštro je poručio Knežević, koji je otkrivanjem afera poprilično doprineo Milovom padu.

I lideri pobedničke koalicije u Crnoj Gori, a pre svih čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević najavljivali su istragu o poslovima porodice Đukanović. Ne samo Mila već i njegovog brata Aca, kojem je, primera radi, iz kuće ukraden nakit vredan čak 700.000 evra.

Jedan od čelnika Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrđuje da će biti formiran anketni odbor koji će se baviti Đukanovićem.

- Ja sam bio ranije predsednik jednog anketnog odbora gde smo se bavili korupcijom prilikom privatizacije "Telekoma" Crne Gore i saslušavali smo mnoge aktere te korupcije, među kojima je bio i tadašnji predsednik vlade Milo Đukanović. Veliki nedostatak takve vrste anketnih odbora kada ste opozicija jeste taj što na kraju ne možete da usvojite izveštaj koji bi odslikao pravo stanje utvrđenih činjenica prilikom ispitivanja. Kada ste parlamentarna većina, što je sada slučaj, imate priliku da možete da zaokružite proces utvrđivanja činjenica i kroz izveštaj i u potpunosti odslikate ono što je bilo prilikom saslušanja - kaže Mandić.

On dodaje da tadašnji član odbora iz redova SDP koji je bio koalicioni partner DPS Mila Đukanovića nije bio spreman da glasa za izveštaj koji je pripremio.

- Snažno se zalažem za konstituisanje što je moguće većeg broja anketnih odbora gde bi se utvrđivala politička odgovornost, gde bi i izgovorena reč prilikom saslušanja bila i te kako osnov za krivično-pravnu odgovornost. Važno je, i na tome ću insistirati, kao neko ko je bio žrtva zloupotrebe vlasti, da niko u Crnoj Gori ne može biti osuđen bez dokaza, da svi pred zakonom budemo jednaki i da niko nikome ne sme da podmeće kao što su meni i kolegi Kneževiću podmetali lažne svedoke - kaže Mandić.

Kako naglašava, siguran je da su vlast koja odlazi i Milo Đukanović počinili veliki broj krivičnih dela i da zato postoji ogroman broj vrlo relevantnih dokaza.

Povezane vesti

 • Korisnik: kole
  01/10/2020 - 13:54
  ma izgradio je on podzemni bunker deluks znao je on sta ga ceka
 • Korisnik: Toma
  01/10/2020 - 13:00
  Najbogatiji na Balkanu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi