Kamera
Alo.rs/V.Đ.
Kamera

Alo.rs/V.Đ.

Foto: Alo.rs/V.Đ.

Milivoje Lovrenović (50), ugostitelj iz Bosanske Gradiške, osumnjičen da je 13. septembra ubio Strahinju Stojanovića (30) na Novom Beogradu, identificiran je na osnovu tetovaža i ožiljaka od gelera koji su se videli na snimcima kamera videonadzora.

Da li se većina ljudi sklonih kriminalu tetovira?

 

Ugostitelj iz Bosanske Gradiške, sa zavidnim vojnim iskustvom u proteklom ratu, Lovrenović je u paklenu napravu kojom je razoren Stojanovićev terenac BMWX5 stavio matice od šrafa. Paklena naprava je aktivirana daljinskim putem.

Istraga je pokazala da se ispod Stojanovićevog terenca nalazio kilogram eksploziva poznatog kao pentrit koji se koristi za punjenje granata ili kao dodatak plastičnim eksplozivima. Ovaj eksploziv često se koristi u kriminalnim krugovima za razaranje blindiranih vozila.

Lovrenović, koji poseduje dokumente Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, već godinama važi za čoveka bliskog samom vrhu bosanskog i srpskog podzemlja.

Njegova identifikacija potvrđuje teoriju, na koju godinama ukazuju službe sigurnosti u Srbiji, da klanovi za izradu u podmetanje naprava pod vozila angažiraju osobe iz BiH koje su radile s eksplozivom u policiji i vojsci te se usavršile u vreme ratnih delovanja u našoj zemlji.

- U našoj državi, koja je izašla iz rata, ostalo je puno ilegalnog naoružanja. Osobe koje se bave pravljenjem eksplozivnih naprava stručno su osposobljene i ta znanja mogu lako doći u ruke osobama iz kriminalnog miljea. Ukoliko uđu u taj kriminalni milje, onda se njihovo znanje koristi za obračune i uterivanje dugova - kaže Mićo Letić, inspektor MUP-a Kantona Sarajevo u penziji.

Pročitajte: