Zoran Milanović
Tanjug
Zoran Milanović

Tanjug

Zoran Milanović, Foto: Tanjug

Predsednički kandidat Zoran Milanović progovorio je o svojoj kampanji i objasnio zašto želi da bude predsednik Hrvatske.

- Želim da budem, tu nisam da to rutinski odradim. Gledao sam, posmatrao, shvatio da niko od ljudi koje bih možda i ja podržao kao kandidate nije išao dovoljno odlučno i jasno. Ako je vaše mišljenje da je u Hrvatskoj normalno, da sve to radi, onda se može nastaviti na način kako se događalo zadnjih 5 godina. U Hrvatskoj je najveći problem što HDZ ima monopol vlasti, paravlasti, duboke države i to je za Hrvatsku jako štetno i to vidim kao svoj poziv da to promenim - rekao je Milanović.

Pročitajte još:

Ranije je kritikovao funkciju predsednika. Upitan šta konkretno može da učini sa te pozicije, Milanović je postavio kontrapitanje: "A s koje druge bih mogao?"

- Bio sam premijer četiri godine u periodu kad je Hrvatska ušla u EU, to nije moja zasluga, ali bilo je tako. Nakon malo više od 9 godina odstupio sam sa mesta predsednika SDP-a. Što više treba od motiva osim želje da se stvari promene uz one instrumente koje imate na raspolaganju?

Kolinda Grabar Kitarović

Tanjug/ Dimitrije Goll

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik je akcionar jedne vrlo neopipljive, eluzivne kategorije, imaš autoritet i ugled ili ga nemaš. Ovo je za mene degradacija uloge, nazvao bih to cirkusom, kad ne bih imao respekta za cirkus. Ovo je jedna loša realiti komedija i to treba ukinuti. Kad god je HDZ držao sve poluge u državi, Hrvatskoj nije bilo dobro - rekao je Milanović i dodao:

Oglasio se i njen otac, pun reči podrške: Moja ćerka je kao stvorena za to!

AUTOR: J. Đ. DATUM I VREME: 28.09.2019. 22:08 - 28.09.2019. 22:13 Čini se da je Ava Karabitć zaista ozbiljna Ava Karabatić, Foto: Alo/ Dejan Briza Ava izlazi na crtu Kolindi! Hrvatska je dobila još jednog predsedničkog kandidata iz sveta šou biznisa - starletu i učesnicu rijalitija Avu Karabatić, koja je svoju kandidaturu najavila juče uz sliku u toplesu.

- Imamo predsednicu bez karaktera, predsednicu bez identiteta, predsednicu koja nas sramoti.

Komentarisao je zašto ne peva na stranačkim skupovima: - Svestan sam svojih ograničenja. Nemam glas, sklon sam da poštedim ljude svojih ispada - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: Dragan Đilas posle suđenja sa Goranom Vesićem