Milan Knežević
Youtube printscreen
Milan Knežević

Youtube printscreen

Milan Knežević, Foto: Youtube printscreen

 

Gostujući u jutarnjem programu, Knežević je detaljnije objasnio šta se dešava sa temom, koja je kao bomba odjeknuila, prvo u srpskim, pa zatim i u crnogorskim medijima, da se na njega spremao atentat.

Hibridni rat velike Srbije, protiv male Crne Gore

Na pitanje voditeljke, na osnovu čega je zaključeno da postoje saznanja i dokazi za navodni atentat, i kada se obratio policiji, Knežević je rekao:

- Ja se nisam obratio policiji, nego su oni pet dana nakon pisanja u medijima, pozvali mene. Nisu davali tome neki veliki značaj, ali su kasnije to okarakterisali kao hibridni rat velike Srbije, protiv male, ali junačke Crne Gore, ironično je rekao Knežević.

Policija, Crna Gora

Shutterstock

Policija, Crna Gora, Foto: Shutterstock

Knežević dodaje da sve kasnije što se pojavilo u medijima trebalo je, da je sreće, da bude predmet interesovanja policije, ali se to na žalost desilo tek pet dana kasnije.

Osvetiće me porodica

- Sve sumnje koje imam sam podelio sa porodicom. Tražio sam dozvolu za nošenje oružja, a ako se meni nešto desi, moja porodica će znati kako treba da reaguje i koga da traži da se osveti.

Knežević je rekao da mu nije poznato ko je Fljorim Ejupi (za koga se spekuliše da je angažovan za likvidaciju Kneževića).

- Meni gospodin nije ni interesantan, već nalogodavci, koji imaju odličnu saradnju sa kriminialnim i političkim strukturama na Kosovu.

Kako vidi razvoj dalje situacije u Crnoj Gori

- Nastavak antisrpske politike, gde se država gradi na tipičnom antisrpstvu. Sve što se dešavalo 21.maja je nastavak terora nad srpskim narodom. Ja sam dobio i novu krivičnu prijavu i zaprećeno mi je kaznom do 5 god zatvora. Ako Romi mogu da proslavljaju svoje praznike bez distance, proslave u firmama koje se svakodnevno održavaju, bez maski razdaljine i pravila, šta mislite, zašto je to samo Srbima zabranjeno i zašto dobijaju ekspresno zakazana suđenje na osnovu lažnih optužbi, zapitao se Knežević na kraju razgovora, prosudite i sami.

Ko je Ejupi

Pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Fljorim Ejupi

printscreen

Fljorim Ejupi, Foto: printscreen

Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA je nedavno govorio i bivši istražitelj Unmika Džo Mekalister.

Ubrzo je otišao u Nemačku i navodno je nekoliko godina bio pod prismotrom tamošnjih službi bezbednosti. Srpske službe ga percipiraju kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića.