Migranti
Facebook printscreen
Migranti

Facebook printscreen

Migranti, Foto: Facebook printscreen

Grupa migranata fizički je danas napala nekoliko policajaca, posle čega je stiglo pojačanje Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskog kantona, a mediji su udaljeni iz kampa.

Do sukoba je došlo kada je u kamp Vučjak stigao kamion sa drvima kao pomoć migrantima tokom hladnih dana, međutim grupa migranata je u tom trenutku legla pod kamion u znak protesta, jer po svaku cenu žele da napuste kamp i krenu ka granici sa Hrvatskom, prenosi Klix.

Kako se navodi, kada je policija pokušala da uspostavi red i mir došlo je do fizičkog napada na policajce zbog čega su dva migranta privedena, a policajci su zapretili i upotrebom fizičke sile.

Dodaje se da je zbog svega toga situacija veoma napeta, a nakon napada policija je udaljila sve medijske ekipe iz prostora kampa.

Ranije danas migranti su odbili hranu i vodu u znak protesta jer su nezadovoljni nehumanim uslovima u kampu Vučjak, a životni uslovi dodatno su pogoršani nakon što je sinoć počeo da pada sneg.

Komentari (3)

mish

03.12.2019 18:16

a sta hoce?? mozda hotel 5+ zvezdica?

КимиTYKIG

04.12.2019 14:01

@mish - Шта хоће? Шта хоће вирус кад уђе у организам?

GG

04.12.2019 15:58

Gledam ih, nose iz prodavnice u kamp pune kese čipsa, piva, keksa...na pijaci prodaju paste za zube, uloške za wc šolju, konzerve ribe, datule, voze se taksijem, šta reći?