Migranti
Tanjug
Migranti

Tanjug

Migranti , Foto: Tanjug

Avaz je pronašao pojedinačne incidente koje su počinili, među kojima je i krivično delo ubistva Jasmina Berovića na Ilidži 17. novembra. Takođe su počinili brojne pljačke.

Profesor na Fakultetu za sigurnosne studije u Sarajevu i šef Centra za sigurnosne studije Armin Kržalić rekao je za "Avaz" da je od početka migrantske krize ukazivao na pogrešan pristup upravljanju migracijama u BiH.

"Istakli smo da trenutni pristup otvorenim kampovima nije dobar. Odnosno, nije dobro da ljudi iz različitih profila i područja ostaju zajedno na jednom mestu. Ovaj problem mora biti rešen. Migranti su odgovorni za ono što se dogodilo, ali ono što je država uradila da se to ne dogodi “, kaže Krzalić.

Podsećamo se samo nekih incidenata koje su napravili u poslednje vreme.

Dvoje povređenih policajaca i jedan službenik IOM-a epilog je haosa koji se sinoć dogodio u migrantskom kampu u Blažuju.

U neredima je učestvovalo 2.000 migranata koji su bacali kamenje i prevrnuli tri policijska automobila. Ukupno je oštećeno 20 službenih vozila.

Racija rušenja takođe je oštetila nekoliko službenih vozila IOM-a, a uništene su i prostorije u kampu u kojima se nalazi računarska oprema koju koristi IOM.

Podsećamo, radnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM) pokušali su da migranta koji je poremetio red i koji je vođa jedne od grupa u ovom kampu premeste u drugi kamp. Migranti su pokušali da ga puste silom, nakon čega je došlo do sukoba.

Migranti su takođe stvorili haos u centru u Blažuju 8. januara, kada su izazvali požar.

Najmanje jedna zgrada je izgorela, a migranti su u panici istrčali napolje. Srećom, vatrogasci su uspeli da sačuvaju ostale šatore od izgaranja u plamenu.

Pročitajte još:

Komentari (4)

Grga Pitić

21.01.2021 23:34

Pa kada ih hrvati neće...

Ronin

22.01.2021 05:50

@Grga Pitić - Ma da budemo na čisto,može država samo neče.Nemojte reč da ti migranti jači od države.

Trig

22.01.2021 00:54

To su zivotinje,a ne ljudi

Penzioner

22.01.2021 02:04

Pohapsiti ih, oduzeti im mobilne i novac pa ih vratiti u kamp pod kontrolom vojske!