Migranti, život, spasavanje
Carina Srbije
Migranti, život, spasavanje

Carina Srbije

Migranti, život, spasavanje, Foto: Carina Srbije

* Na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanski Brod u BiH privedena su dva migranta

* Prvo je vozač prijavio da se u autobusu ispod zadnjeg pogona desne osovine nalazila jedna osoba koja se zatim izvukla ispod autobusa i otrčala prema gradu

* U pitanju su bila dvojica državljanina Maroka

Na Međunarodnom graničnom prelazu Bosanski Brod u BiH privedena su dva migranta koja su na relaciji Sarajevo-Hamburg putovala zakačena ispod autobusa.

Migranti postaju prevelik problem na granicama! Više od 15.000 ljudi pokušalo ilegalno da uđe!

AUTOR: Alo.rs/Avaz.ba/T.Đ DATUM I VREME: 18.10.2019. 12:23 Galić je rekao da službenici Granične policije raspolažu osnovnom policijskom opremom i rade prema raspoloživim mogućnostima.

 

Kako navodi portal Kliks, prvo je vozač prijavio da se u autobusu ispod zadnjeg pogona desne osovine nalazila jedna osoba koja se zatim izvukla ispod autobusa i otrčala prema gradu.

Policijski službenici su potom u blizini graničnog prelaza pronašli navedenu osobu i utvrdili da je reč o državljaninu Maroka.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je ubrzo predat u nadležnost Službe za poslove sa strancima.

Nedugo nakon toga u prostorije granične policije samovoljno je došla druga osoba koja je kazala da je takođe državljanin Maroka.

Muškarac je izjavio da je i on jedan od slepih putnika iz autobusa koji je saobraćao na liniji Sarajevo-Hamburg, kao i da je na osovini autobusa putovao zajedno sa svojim sunarodnikom koji je prethodno priveden.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici