Policija
Tanjug/ Damir Sencar
Policija

Tanjug/ Damir Sencar

Policija, Foto: Tanjug/ Damir Sencar

 

* Padom temperature i dolaskom hladnijeg vremena učestale su provale u stambene i druge objekte

* Najviše se to dešava na području Unsko-sanskog kantona

* Počinioci upada su najčešće migranti, potvrdili su iz policije

Na njihovoj meti se tako našla i kuća porodice Pozderac u Cazinu, koja je inače proglašena kulturno-istorijskim spomenikom pod zaštitom. Direktor Kulturnog centra u Cazinu Mehmed Dervić kaže kako su od građana dobili dojavu da u unutrašnjosti ovog objekta borave migranti.

Pročitajte još:

– Po dolasku smo zatekli potpuno devastiranu unutrašnjost kuće, oštećene zidove i podove, a sve je bilo puno smeća. Samo pukom srećom kuća nije izgorela, jer su na nekoliko mesta vidljivi tragovi gareži usled loženja vatre – rekao je Dervić.

Prema njegovim rečima, migranti su u unutrašnjost ušli tako što su provalili dvoja vrata, koje su potom uspeli nekako sanirati.

Migrant silovao psa u dvorištu porodične kuće! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

AUTOR: Alo/uskinfo.ba/V.M. DATUM I VREME: 16.11.2019. 00:04 Vlasnik kuće ostao zaprepašćen prizorom. Migrant siluje psa, Foto: Youtube/Printscreen * Vlasnik kuće u Bihaću postavio je opremu za video nadzor * Kada je pogledao snimak samo što se nije srušio * Slučaj sodomije koji potresa Bihać u Unsko-sanskom kantonu dogodo se 11.

- Sve su češći slučajevi da migranti provaljuju u kuće u kojima niko ne živi, u napuštene stambene objekte, vikendice i slično. Takvu situaciju smo očekivali s obzirom na to da nije rešen probem smeštaja za značajan broj ilegalnih stranih državljana koji na sve načina pokušavaju pronaći sklonište od hladnoće i lošeg vremena – istakli su u policiji USK.

Restauracija kuće porodice Pozderac u Cazinu trebalo je da započne u ovoj godini, ali je odložena zbog administrativno-birokratskih razloga, pa će projekat biti realizovan u idućoj godini.

Kuća je izgrađena na početku 19. veka u starobosanskom stilu i pripadala je uglednoj cazinskoj porodici Pozderac, čiji su se članovi aktivno uključili u narodnooslobodilački pokret te dali veliki doprinos u borbi i pobedi nad fašizmom.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!