Neprijavljeni evri koje je Rus pokušao da unese u Srbiju
Uprava carine
Neprijavljeni evri koje je Rus pokušao da unese u Srbiju

Uprava carine

Foto: Uprava carine

Nakon što je digao hrvatsku javnost na noge količinom novca koju je odneo iz sefa banke u kojoj je bio direktor, Srđan D. je sada u dobrom delu meštana Vrlici poznat i kao Robin Hud. Naime, kako se navodi, on je vlasnicima bifea i lokalnih kafana ostavio dovoljno novca da svi njegovi prijatelji piju i to duže vreme.

Da podsetimo, Srđan D. šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je s najmanje 11 miliona kuna (skoro million i po evra) koje je uzeo iz bankovnog sefa. Nakon što se u ponedeljak nije pojavio na poslu u 8 sati ujutru, njegove kolege su se zabrinule, ponajviše zbog činjenice da je on jedini imao ključ sefa, zbog čega su mislili da je otet. Međutim, kada je policija otvorila sef, utvrdili su da fali ogromna svota novca nakon čega je krenula opsežna policijska akcija. Kako se kasnije utvrdilo, Srđan je najverovatnije pljačku izvršio u petak, a pretpostavlja se da je pobegao u Bosnu.

Nekoliko dana kasnije, novinari Slobodne Dalmacije, otišli su u mesto Vrlici, gde su od lokalnih žitelja saznali da je nekolicini njih Srđan sredio životne probleme, ali im i ostavio pozamašnu svotu da piju po bifeima i kafanama u njegovo ime.

U nekim lokalima, on čak ima i svoje stolove, gde i danas stoji kartica sa natpisom "rezervisano".

- To je njegov sto i zna se da on tu sedi. Svaki dan. Uvek je to za njega bilo rezervisano. Svako jutro je pio kafu - izjavio je šanker bara u jednom od omiljenih lokala najtraženijeg bankara Hrvatske, koji je pre toga zapitao prisutne goste lokala šta piju, pošto im je "Serđo" kako su zvali Srđana, ostavio nešto para za te troškove.

 

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon toga, prisutni su krenuli da pričaju svoje priče, a u kojima je Srđan bio glavni akter, odnosno, Robin Hud.

- Meni je sklonio minus sa računa, evo i njemu isto. A i onoj devojci tamo. A nije to trebalo da uradi. Ništa od toga nije dobio, samo je sebi mogao problem da napravi. Nismo ni rod! Nego eto, meni je tata iša s njim u lov i spomenuo mu taj minus i... on je to rešio. Robin Hud. Uzimao je od bogatih i davao siromašnima. To je naš Serđo - rekao je jedan od prisutnih gostiju.

Na pitanje koliko im je novca Srđan ostavio da piju, ali preračunato u gajbama, pošto ih je zarekao da te pare mogu samo na alkohol da troše, kažu da ga imaju da piju za dva života.

Iako su u prvom kafiću bili raspoloženi da pričaju o Srđanovom liku i delu, u preostala dva lokala koje su novinari Slobodne Dalmacije obišli, nisu bili raspoloženi da pričaju o Srđanu, te se pored "rekla kazala" priče o tome kako je Srđan D. opljačkao banku zbog ljubavnice sa kojom je navodno pobegao, ništa drugo nije moglo čuti.

BONUS VIDEO: Vučić o tome ko ruši srpske oružare