Severna Makedonija
EPA
Severna Makedonija

EPA

Severna Makedonija, Foto: EPA

Policijski čas 

Policijski čas porodužuje se radnim danima od 16 sati do 5 sati, a vikendom potpuna zabrana kretanja.

Vlada Severne Makedonije odlučila je da od srede produži policijski čas i da radnim danima on traje od 16.00 do 5.00, a da vikendom potpuno zabrani kretanje.

To je urađeno na preporuku Komisije za zarazne bolesti, a dopunom odluke za zabranu kretanja radi sprečavanja širenja korona virisa, starijama od 67 godina izlazak je dozvoljen samo od 10.00 do 12.00 radnim danima, a mlađima od 18 godina od 13.00 do 15.00.

Severna Makedonija

EPA

Severna Makedonija, Foto: EPA

Zabranjeno okupljanje 

Vlada u Skoplju je odlučila i da zabrani okupljanje na javnim mestima "u grupama većim od dvoje", umesto dosadašnjih petoro, sa izuzetkom ako se radi o roditeljima sa decom mlađom od 14 godina.

Severna Makedonija

EPA

Severna Makedonija, Foto: EPA

Broj zaraženih raste? 

On je rekao da se procenjuje da bi broj zaraženioh od korona virusa u tom periodu mogao da poraste (sa sadašnjih 570) na 2.000 ili 2.500, ali je pozvao građane da poštuju mere i zabrane kako bi taj broj bio manji.

- Ulazimo u novu radikalnu fazu za stabilnost zdravstvenog sistema, zdravstvenih radnika, individualno i kolektivno zdravlje, ekonomiju. Svako mora da da maksimalan doprinos u ovoj kritičnoj fazi da je prođemo sa najmanjom mogućom štetom. Ali ova bitka će da traje - rekao je Spasovski.