Beba zeva plače spava
Shutterstock

 

Beba zeva plače spava

Shutterstock

Beba zeva plače spava, Foto: Shutterstock

 

Otmica se dogodila u četvrtak, a beba je živa i zdrava pronađena oko 22 sata i vraćena porodici. Reč je o ženi koja nije mogla da ima dece i koja je, kako pišu federalni mediji, lagala supruga da je u drugom stanju.

Dramatična otmica odigrala se kada je Dedićeva, glumeći patronažnu sestru, došla u stan porodice Ismailovski. Beba je u stanu bila s tetkom Nađom Mehdi, jer je njena majka Lejla otišla u opštinu da prijavu novorođenče, dok se otac Kenan nalazio na poslu.

Otmičarka je u belom mantilu i sa medicinskom maskom ušla u stan. Oko vrata je nosila i stetoskop, a po ulasku u kuću ušla je u kupatilo da opere ruke. Kada je izašla, Nađi je rekla da je prosula vodu.

- Ušla sam da to počistim. U tom trenutku ona je zatvorila vrata i zaključala me. Počela sam da vrištim, što je čula komšinica koja me je pustila iz kupatila i odmah smo pozvali policiju - ispričala je Nađa Mehdi.

Posle prijave usledila je velika potera za otmičarkom, u koju su bili uključeni policijski službenici MUP Kantona Sarajevo, uz asistenciju službenika Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH. Otmičarka je locirana preko signala s mobilnog telefona u hostelu “Ferijalac” gde je i uhapšena i predata tužilaštvu uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu.

Sarajevski mediji pišu da je Merhunisa više puta pokušavala da ostane u drugom stanju. I pored toga muža je lagala da je u drugom stanju, a čak je navodno i odlazila na preglede u bolnicu. Tako je i upoznala majku otete bebe, Lejlu Ismailovski.

Pročitajte još: Pronađeno telo bebe koju je majka bacila u Plavsku reku

Otmičarka se prethodno mesecima susretala sa majkom deteta u čekaonici klinike, sve vreme pripremajući otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, danima je obilazila njenu zgradu i raspitivala se o stanu u kome živi.

Pre otmice mužu je inscenirala da ima porođajne trudove, kome je lažirala i porođaj. Iz bolnice je izašla bez bebe, objašnjavajući mužu da je beba ostala na klinici zbog manjih zdravstvenih problema. Na dan otmice saopštila mu je da ide po bebu u bolnicu, ali se uputila u stan porodice Ismailovski.