Marija i Petar
Youtube printscreen
Marija i Petar

Youtube printscreen

Marija i Petar, Foto: Youtube printscreen

- Vratili smo se s mora i ponovno sam išla na kontrolu, uključujući ultrazvuk. Lekar je gledao, pa ponovno gledao i u jednom trenutku nam je rekao da zapravo nosim blizance. I ne samo to, posumnjao je da su devojčice spojene. U tome mi trenutku nije bilo previše jasno, ali već drugi dan bili smo u KB-u Sveti Duh, gde je potvrđena dijagnoza. "Gospođo, nosite sijamske blizance", rekao je lekar, a suprug i ja bili smo, blago rečeno, prestravljeni - opisuje Marija prvi “susret” s vešću koja je i njoj i suprugu još jednu prinovu pretvorila u veliko iščekivanje i tražila odgovore na brojna pitanja.

Dodaje da je prvo pitanje bilo hoće li zadržati bebe i pokušajem da im se objasni što bi sve to moglo značiti. No, Marija i Petar vrlo su brzo odlučili - daće priliku svojim devočicama. Boriće se za njih i njihovo zdravlje pa što Bog da. Kažu da ni u jednom trenutku pobačaj nije bio opcija. Doduše, imala je, kaže Marija, koja o Kristini i Valentini govori s puno emocija i uz osmeh koji pokazuje da je iza nje i Petra ono najgore, i loših iskustava tokom trudnoće."

DA LI PRIMEĆUJETE NEŠTO ČUDNO NA OVOJ FOTOGRAFIJI? Odličnoj maturantkinji direktorka zabranila da se slika, razlog će vas zapanjiti!

U oktobru sam pala na stomak i završila u bolnici, a onda mi je jedan lekar rekao: "Gospođo, zašto ste odlučili da ih rodite". Za mene one nisu bile "tako nešto" nego moja deca i odlučila sam da se rode. Nakon toga sam jednom mesečno išla na ultrazvučne preglede u KB-u Sveti Duh, a pred kraj trudnoće i češće.

- U 32. nedelji sam ostala u bolnici, a nedelju dana nakon toga rodile su se Valentina i Kristina”, sa smeškom kaže Marija.

Dodaje kako je njoj i Petru trebalo vremena da čak i svojim najbližima kažu što se zbiva.

KAO DA JE SMAK SVETA! Jako nevreme kida Zagreb! Povređeni na sve strane, padaju fasade, NAJGORE tek sledi! ZLO juri ka Srbiji!

- Naravno, i mi smo bili zbunjeni. Ni sami nismo bili svesni sa čime se nosimo. Nismo znali kako im reći, a kad smo im rekli, bili su šokirani. U prvom trenutku nisu ni shvatili o čemu govorimo. No, nakon tog prvog šoka su nam rekli - kako vi odlučite, tako će biti. Najgore je iza nas. Sada je situacija već potpuno drugačija. Dobila sam neverovatnu snagu kad sam ih videla takve male. Sve me bolelo nakon carskog reza, ali kad sam ih videla i sad kad ih gledam kako se i dalje bore, kažem sebi, pa tako su male, a bore se, onda i mi moramo učiniti za njih sve što možemo - kaže Marija.

SIRENE ZAVIJAJU, CIKLON IDE KA SRBIJI! U Bosni ima povređenih, Zagreb pokošen, spremite se za UDAR!

Svima onima koji su Petra i Mariju nakon vesti o sijamskim blizancima pitali kako možete, kako ćete izdržati, uglas odgovaraju: "Pa zar ćemo plakati nad živom decom?” Kažu da su ih ova čekanja malo izmorila, ali sve to polako zaboravljaju jer Kristina i Valentina sjajno napreduju. Smeju se, plaču kad im nešto treba i čekaju mamin i tatin osmeh.

Ovo je priča sa srećnim krajem jer su lekari u Hrvatskoj uspešno razdvojili Valentinu i Kristinu i da devojčice odvojeno nastavljaju samostalan normalan život.