BRČKO NE PAMTI OVAKAV BRAK Maloletnu suprugu prisilio da prosi i pruža seksualne usluge

Jednomesečni pritvor S. Š. osumnjičenom za krivično delo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogao ometati krivični postupak

Silovanje, napad
Foto: Shutterstock

Osnnovni sud u Brčkom odredio je pritvor Š. Š. (26) iz Brčkog zbog sumnje da je prisiljavanjem na prosačenje i prostituciju iskorišćavao svoju maloletnu suprugu.

Jednomesečni pritvor osumnjičenom za krivično delo trgovine ljudima određen je zbog opasnosti da bi uticajem na svedoke mogao ometati krivični postupak, dok je žrtva, s druge strane, efikasnom saradnjom nadležnih organa izmeštena u sigurnu kuću, saopšteno je iz Tužilaštva Brčkog.

Tužilaštvo Distrikta vodi istragu protiv Š. Š., zbog sumnje da je poslednjih meseci, u nameri da iskorišćavanjem svoje maloletne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtevao da prosjači te da mu predaje tako pribavljeni novac. Sumnja se da je od oštećene zahtevao i da licima, koja pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu. On je nad oštećenom kontinuirano primenjivao fizičko nasilje i pretnje, usled čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog, navedeno je u naredbi o provođenju istrage.

Pored Š. Š., istragom Tužilaštva obuhvaćen je i H. H. (77) za koga se sumnja da je iskoristio takvo stanje oštećene na način da je s njom dogovorio seksualnu uslugu za novčanu naknadu, a potom je automobilom odvezao van naseljenog područja te nad njom započeo bludne radnje. Pošto je tu pronašla H. H., Policija Brčko Distrikta je obojicu osumnjičenih uhapsila i predala ih Tužilaštvu na dalji krivični postupak. Sumnja se da su počinili krivična dela trgovine ljudima, a s obzirom na to da postoji i opasnost da bi Š. Š. mogao ometati krivični postupak, Osnovni sud Distrikta mu je po tužilačkom predlogu odredio jednomesečni pritvor.

Saradnjom koju su putem zajedničkog protokola u datoj oblasti još ranije uspostavili Tužilaštvo, Policija i Centar za socijalni rad Distrikta, sprečeno je, kako se navodi, dalje nanošenje štete žrtvi, budući da je uz osiguranu zaštitu i institucionalnu podršku odmah izmeštena u sigurnu kuću.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi