Migranti
Profimedia.rs
Migranti

Profimedia.rs

Migranti, Foto: Profimedia.rs

Maloletni migrant koji je krajem godine silovao nemoćnu Bišćanku skriva se negde u BiH. Prema nezvaničnim informacijama, on je nakon izrečene kazne, pobegao je iz prihvatnog centra u Hadžićima.

Ta vest sama po sebi dovoljno je zastrašujuća, ali cela priča je i više nego zabrinjavajuća.

Pročitajte još:

Kako navode tamošnji mediji, maloletni muškarac iz Pakistana, navodno je zaražen virusom HIV. Iako tu informaciju imaju i institucije i bezbednosne strukture u BiH, još se ne oglašavaju o konkretnim merama.

Iz Kantonalnog centra za socijalni rad, koji je maloletnog delinkventa i smestio u prihvatni centar Hadžići, ne odgovaraju šta će preduzeti, pozivajući se na tajnost podataka. Opštinski sud u Bihaću potvrdio je da je ilegalnom migrantu iz Pakistana presuđeno po federalnom Krivičnom zakonu.

 

"Tačno je da je kod ovog suda vođen postupak protiv maloletnog D.A., a prema navodima predloga tužilaštva rođen 2002. godine. Postupak je pravosnažno okončan izricanjem odgojne mere, a po predlogu Kantonalnog tužilaštva USK za krivično delo polni odnos s nemoćnom osobom," saopšteno je iz Opštinskog suda u Bihaću.

Prema nezvaničnim informacijama, maloletni migrant upućen na lečenje u Klinički centar u Sarajevu, ali i da je na lični zahtev otpušten sa infektivnog odeljenja.