Branko R.
prinstcreen
Branko R.

prinstcreen

Branko R., Foto: prinstcreen

Zločin se dogodio u mestu Mali Lošinj, u koje se osumnjičeni doselio pre nešto manje od 10 godina iz Osijeka.

On je u petak između sedam i osam sati ušetao u kuću nastradale sumanuto tražeći svoju bivšu partnerku koja je navodno nekada živela na toj adresi.

Počeo je da urla, vređa i maše nožem pred majkom šesnaestogodišnjakinje, koja je potom nasrnula na njega kako bi odbranila majku. Međutim, napadač je devojčicu izbo nožem i ona je na licu mesta preminula zbog zadobijenih povreda.

- Mi tog čoveka uopšte ne poznajemo, ne znamo ko je on - rekao je D.T, otac 16-godišnjakinje i suprug L.T.

Branko R. se bavio podvodnim ribolovom. Predstavljao se kao istraživački novinar, a po Fejsbuku je pisao kako namerava da raskrinka kriminalnu hobotnicu u Lošinju.

Među komšijama nije poznat po dobru. Smatraju ga "čovekom za izbegavanje" i ističu da se vratio sa psihijatrijskog lečenja, te da ima problema sa agresivnošću.

- Noć pre ubistva proveo je u kafiću i pio s prijateljem. Konzumacija droge mu, nažalost, nije bila nepoznanica. A nakon što se vratio sa psihijatrije, ispio nam je mozak time kako svi misle neopravdano da je on lud pa se obrušio na policiju, vatrogasce, lekare, gradonačelnika - rekao je Brankov sused za hrvatske medije.

Spektar krivičnih prijava

U policijskoj evidenciji Branko R. je dosad prikupio šarenolik spektar prijava, među kojima i za zloupotrebu droge, nasilje u porodici nad bivšom partnerkom, kao i niz prekršaja iz Zakona protiv narušavanja javnog reda i mira.