Sulejman
Printscreen youtube
Sulejman

Printscreen youtube

Sulejman, Foto: Printscreen youtube

Smenili muftiju 

Pravi razlog za smenu reisa, kako pišu regionalni mediji, je taj što se oženio 50 godina mlađom ženom i poklonio joj skupoceni sat.

Između ostalog, on je tokom pandemije korona virusa izazvao priličnu pažnju kada je zatvaranje verskih objekata uslovio dodatnom finansijskom pomoći.

On se oženio Eminom Jetiši (24), koja je potpredsednica podružnice DUI u Studenićani i ima ćerku iz prethodnog braka.

Suleiman Redžepi (74) izgubio je suprugu pre četiri godine. Albanski mediji tražili su juče detalje proslave, ali on je tražio da poštuju njegovu privatnost.

Ipak, makedonski i albanski mediji preneli su kako su oboje na rukama imali skupocene satove, a navodno je za sat svoje neveste iskeširao neverovatnih 37.000 evra.

Ko je Sulejman Redžepi?

Redžepi je poznat po kontroverznim izjavama koje su uključivale širenje etničke i verske mržnje, poziranje sa mitraljezima i mapom Velike Albanije, produženoj borbi za kontrolu nad islamskom zajednicom.

U poslednje vreme o njemu se piše zbog ucenjivanja vlade, kada je pretio da će džamije držati otvorenima i "pretvoriti Makedoniju u Bangladeš" u smislu širenja korona virusa, ukoliko mu ne bude plaćen novac iz državnog budžeta.

Ove skandalozne reči on je izrekao u skopskom selu Arnakija za vreme ceremonije postavljanja kamena temeljca džamije u tom selu.