Dečak deca
Profimedia
Dečak deca

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Naime, Kosovarka S. A. svratila je sa svoje dvoje dece u poslastičarnicu u centru grada. Naručila je deci, sinu od tri i kćeri od devet godina, kolače, i ubrzo pod izgovorom da treba nešto da vidi i da se odmah vraća, jednostavno nestala. Sve to se dešavalo oko deset sati izjutra, a musava deca pronađena su ispred poslastičarnice uplakana oko 14 sati. Prolaznici su obavestili policiju, koja je došla i sa službenicima Centra za socijalni rad preuzela uplakane mališane.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je odmah preuzela potrebne radnje da se pronađe nesavesna majka koja je decu dobila u vezama sa dve osobe, ali, bilo je kasno. Saznalo se da je ona pobegla na teritoriju Kosova i Metohije, gde se i dalje nalazi. Da li su tamošnja policija i socijalni radnici protiv nje preduzeli zakonom predviđene službene radnje, zasada nije poznato.

Međutim, u Centru za socijalni rad u Plavu nisu sedeli skrštenih ruku, pa su posle saznanja o identitetu majke i njenim partnerima, pozvali očeve dece, koji su došli i preuzeli preplašenu decu.

Ceo događaj je potvrđen iz Centra za socijalni rad u Plavu, uz konstataciju da su deca i dalje kod očeva, koji su zatražili potpuno starateljstvo nad decom, jer očigledno je da je majka počinila ne samo krivično delo zanemarivanja deteta, već i još nekoliko krivičnih dela, za koja se goni po službenoj dužnosti.

Kako saznaju "Novosti", jedno od mališana je u prilično lošem stanju. Otac ovog napuštenog deteta najavio je da će podići krivičnu prijavu protiv bivše partnerke.