Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Došao po brašno, pa tukao maljem

Kako je izvestila splitska policija, 24-godišnjak se sumnjiči da je u četvrtak oko 18.20 sati došao na vrata stana bračnog para, inače njegovih suseda, tražeći od njih prehrambeni artikl.

Izgovor - neuračunljivost?

S obzirom na ovakav plen, gotovo je nezamislivo bizarno da je baš zbog toga ubica tolikom žestinom nasrnuo na svoje nemoćne žrtve. Upravo ta okolnost mogla bi da odrediti budući tok njegove obrane, jer bi se mogli pozivati na njegovu neuračunljivost. Tokom istrage tokom istrage naložiti sprovođenje psihijatrijskog veštačenja da bi se zaista utvrdilo da li je i u kojoj meri mladić bio neuračunljiv u trenutku činjenja teškog ubistva i pokušaja teškog ubistva.

- Zatim je iznenada počeo da ih udara tupo-tvrdim, kao i oštrim predmetom nanevši muškarcu više udaraca po glavi i telu od kojih je preminuo, dok je ženi, takođe zadao više udaraca i naneo joj teške telesne povrede glave i tela zbog čega je hospitalizovana u bolnici. Zatim je ukrao nakit, novac i druge predmete iz stana - objavila je policija.

"Slobodna Dalmacija" nezvanično saznaje da je, prema krivičnoj prijavi, ceo krvavi pohod trajao 15-ak minuta i da istražitelji sumnjaju da je mladić imao "unapred stvorenu zamisao" da susede ubije kako bi se materijalno okoristio njihovim vrednim stvarima.

Došao je pred vrata stana Uvodićevih "teško naoružan" maljem za meso, čekićem i nožem te je, kad mu je 87-godišnjakinja otvorila vrata stana i to zato jer je, prema navodima policije, došao da pita za prehrambeni artikal, navodno brašno, prvo nju izudarao čekićem i maljem za meso po glavi.

Preporučujemo i ovo:

 

Nakon toga je napao Vicenca i to vrlo brutalno - udario ga je ukupno 13 puta po glavi i to pet puta maljem za meso i sedam puta čekićem. Na kraju je tako izmasakriranog 92-godišnjaka ubo još i nožem u stomak.

Kad je ubica završio svoj "krvavi pir", iz stana je, utvrđeno je kriminalističkom obradom, uzeo jedan ručni sat, nešto zlatnog nakita, nešto kovanica te čokoladice, upaljače i spajalice. Zatim je otišao iz stana, a pretučena žena uspela je oko 19 sati da alarmira susede koji su nazvali policiju. Prema nezvaničnim informacijama, ona je rekla da im je na vrata došao Luka.

 

Policija je odmah došla do stana Juretićevih dva sprata iznad stana u kojem su živele žrtve gde su mladića uhapsili. U stanu gde se napad odigrao pronađeni su tragovi krvi i brašna, a policajci su na terasi zgrade pronašli odbačen mesarski malj. Nije poznato jesu li pronađeni i čekić i nož. Odeća i obuća osumnjičenog mladića odmah su uzeti i poslati na veštačenje, a uzeti su mu i biološki tragovi, otisci prstiju i drugo.