Prebijanje migranata
youtube/printscreen/Guardian New
Prebijanje migranata

youtube/printscreen/Guardian New

Prebijanje migranata, Foto: youtube/printscreen/Guardian New

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Azilanti iz Alžira, Sirije i Pakistana pokušali su da pređu granicu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali ih je zadržala hrvatska policija. Azilanti kažu da su brutalno pretučeni, a potom poslati nazad - piše Gardijan.

LOME KOSTI

Na snimku se prvo čuje glas azilanta koji govori da im hrvatski policajci lome kosti, a potom se prikazuje muškarac čije lice je obliveno krvlju.

I nemački list "Die Welt" je krajem septembra pisao o brutalnom postupanju hrvatske policije prema azilantima. Nemački časopis "Superillu" takođe je pisao da migrante na hrvatskoj granici "pretuku, opljačkaju i onemoguće im da podnesu ispravan zahtev za azil", i da takvu politiku sprovodi hrvatska policija. Današnja politika Hrvatske prema migrantima se opisuje sličnom onoj Mađarske Viktora Orbana.

S druge strane, ministar Davor Božinović i dalje hvali rad policije, tvrdeći kako Hrvatska ima jednu od najsposobnijih graničnih policija u Evropi.

- Hrvatske policije ima dovoljno i ona je ta koja je specijalizovana i obučena za postupanje na granici - rekao je Božinović krajem oktobra.

Uznemirujući snimak objavljen je na sajtu Gardijana.