Banjaluka
EPA
Banjaluka

EPA

Banjaluka, Foto: EPA

"Neko kaže šta je ustavno, šta nije ustavno.... Pa nije bilo ustavno da se može raspasti Jugoslavija. Gde je to pisalo da se može raspasti, pa se raspala", kazao je Đokić.

On je rekao da se u BiH duže vreme osećaju zastoji i prepreke, što se, kako je ocenio, negativno održava na razvoj entiteta RS.

"Želimo da izađemo iz te blokade. Mislimo da je dijalog jedino rešenje i danas smo se svi snažno založili da se pokrene dijalog o svim spornim pitanjima koja u ovome času sprečavaju ubrzani rast i razvoj u našoj državi, odnosno razvoj RS. Prvenstveno to želimo, ali nemamo ništa protiv da Bosna i Hercegovina napreduje, da se razvija", rekao je Đokić.

To, kako je kazao, nije poziv na bilo kakve sukobe, to nije poziv na rat. Rekao je da želja RS-a nije da izazove oružane sukobe.

"Pa kome je danas stalo do toga da daje svoje sinove, da gubi svoje domove. Ta iskustva iz rata su nam svima poznati i to ni jedan normalan čovek u zemlji danas ne bi trebao da poželi. Mi to ne želimo i nećemo, želimo na jedan miran način da ukažemo na sve probleme i ponudimo rešenje", kazao je Đokić.

Ako rešenje, kako je rekao, nije moguće, onda moraju ponuditi "krajnje rešenje", odnosno "uraditi ono što je u najboljem interesu naroda, RS i odnosa u BiH".