GODINA NIJE NI POČELA, A IZETBEGOVIĆ KIPI Lideru SDA smeta sve što je srpsko, želi mir pa pogazi ono što je rekao

Bakir Izetbegović, lider SDA, pokazao je u intervjuu svoje pravo lice, ostrašćeno negativnim emocijama prema srpskom narodu.

Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović, Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Kao što smo to već objavili Izetbegović je izneo svoj stav o Srbima, navodeći da je u pitanju "loš narod".

Transparatna netrpeljivost prema sunarodnicima nije stran pojam Bakiru Izetbegoviću. 

Lider SDA je početkom ove godine izjavio da je dobro održavati prijateljske odnose sa susedima, ali odmah potom i pogazio tu svoju tvrdnju.

Izetbegović kaže da je osam godina pokušavao da iza zatvorenih vrata nametne pitanja koja je BiH trebalo da reši sa susedima, ali da je naišao na blokadu.

- Mi smo morali javno izaći sa tim problemima. Susedi nam duguju milijarde KM, zbog uzurpacije zemljišta, imovine, dugovanja prema firmama i slično - rekao je Izetbegović

Prema njegovim rečima, Srbija i Hrvatska treba da se izvini BiH zbog onoga što su uradili devedesetih godina.

- Umesto da nam se izvine kao Vili Brant, te dve države se i dalje paternalistički odnose prema BiH - smatra Izetbegović.

Predsedniku SDA je smetala i proslava nezavisnosti Republike Srpske

Republika Srpska tradicionalno 9. januara obeležava Dan Republike, koji je, međutim, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je najavio da će Republika Srpska i ovog 9. januara obeležiti Dan Republike.

SDA je pozvala i Savet za implementaciju mira (PIC) i visokog predstavnika u BiH da reaguju zbog, kako tvrde, „neupitnog podrivanja dejtonskog ustavnopravnog poretka“

U saopštenju SDA BiH se, između ostalog, navodi da prema odluci Ustavnog suda 9. januar ne može biti „dan entiteta RS“, kao i da organizovanje proslave, uprkos tome, predstavlja krivično delo za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi