Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Mirković
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Mirković

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Lideri, okupljeni na dvodnevnom samitu procesa Brdo-Brioni u Tirani, potpisali su deklaraciju danas, prenela je slovenačka agencija STA.

"EU treba da ima u vidu da je puna integracija Zapadnog Balkana u evropski sistem vrednosti podjednako značajan faktor kao i stabilnost Evrope upošte", ističe se u deklaraciji.

VUČIĆ UPUTIO EVROPI ZAHTEV! Na njima je samo da kažu DA ili NE - čeka se odluka, došao je presudan trenutak!

To, međutim, "ne isključuje obavezu zemalja kandidata da primene standarde koje je postavila Evropska unija za zemlje koje traže punopravno članstvo", navodi se u dokumentu.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Mirković

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Slovenački predsednik Borut Pahor izjavio je na konferenciji za novinare da proširenje na Zapadni Balkan verovatno neće biti prioritet naredne Evropske komisije.

"Zato moramo da učinimo region atraktivnijim za ostale članice EU", rekao je Pahor, dodajući da sve zemlje u regionu treba da budu pozvane da se pridruže Uniji. To bi, prema njegovim rečima, olakšalo rešavanje problema i otvorenih pitanja medu zemljama Zapadnog Balkana.

MOGERINIJEVA OBJAVILA SLIKU RUKOVANJA VUČIĆA I TAČIJA! Potez srpskog predsednika svet još nije video - za ovo treba imati ozbiljnu petlju! (FOTO)

Pahor je na konferenciji za novinare najavio da će naredni samit biti održan u Sloveniji, verovatno sredinom novembra. On i Grabar Kitarović su pozvali generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da prisustvuje tom skupu.

Na samitu u Tirani učestvovali su i specijalni gosti: visoki predstavnik EU za spoljne poslove Federika Mogerini i predsednik Poljske Andržej Duda, koji će biti domaćin samita Berlinskog procesa u julu.

SKANDAL U TIRANI Tači se pozdravio sa Vučićem, a onda učinio nešto ODVRATNO - Ručak otkazan, zločinac pobegao zbog jednog Srbina!

PUTIN POMNO MOTRI NA SVAKI NJIHOV KORAK Stiglo upozorenje iz Moskve: Usijane glave u Prištini treba da znaju da je Rusija uz Srbiju!

KUKAVICE IZ SRBIJE, BIĆETE UHAPŠENI! Albanci kreću ka Beogradu, udariće jako i na Merkelovu i na Makrona!