HOĆE DA UNIŠTE SAVEZ DODIKA I ORBANA! Lideri BiH i Mađarske na NAJŽEŠĆEM UDARU do sada, jer se spremaju da podrže JEDNOG ČOVEKA!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i premijer Mađarske Viktor Orban našli su se na udaru Međunarodnog instituta za balkanske studije (IFIMES) zato što podržavaju Donalda Trampa na predstojećim predsedničkim izborima u Americi i zato što pozivaju Srbe, odnosno Mađare koji tamo žive da daju glas Trampu, ističe Dodikov savetnik Pero Simić.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Amel Emrić

Simić je napisao da IFIMES u suštini nema nikakve naučne reference, već da je dobro sredstvo za zaradu u rukama samozvanog političkog analitičara Zijada Bećirevića, koji se godinama medijski promoviše i "ugodno živi profitirajući na naručenim i dobro plaćenim 'analizama' i odlikovanjima IFIMES-a, koje su prilagođene i naklonjene onima koji analizu ili odlikovanje dobro plate".

DODIK ZAPUŠIO USTA HRVATU! Probao da ocrni Srbiju, ali je usledilo pitanje od kojeg ga je oblio HLADAN ZNOJ!

- On napominje da Bećirević u poslednjoj "analizi", koja je naslovljena „Aktuelna dešavanja u regionu 2019. godine: Ko želi destabilizovati Srbiju - piše da su analitičari nakon istraživanja konstatovali da se "kosovska strana" na početku nije protivila formiranju Zajednice srpskih opština, da bi posle promenila mišljenje zbog Dodikovog delovanja.

Viktor Orban
Viktor Orban, Foto: Profimedia.rs

Prema Simićevim rečima, navodno po saznanju Bećirevićevih "analitičara" kosovski političari razumeli su da se način delovanja Dodika u entitetu Republici Srpskoj može preslikati i na Kosovo, što su želeli da spreče.

- Tako analizira "zabrinuti" Bećirević, odnosno IFIMES, dodajući najprizemniju laž i konstrukciju da je Dodikovo delovanje nanelo ogromnu štetu srpskim nacionalnim interesima i, prema oceni famoznih Bećirevićevih "analitičara", Dodik se prema tom kriterijumu uvrštava odmah iza Slobodana Miloševića - naveo je Simić.

On dodaje da Dodik, prema toj famoznoj analizi, nije jedina opasnost u regionu, da je to i mađarski premijer Orban, čija politika se ocenjuje kao "antimigranska i antimuslimanska".

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

OMILJENO LETOVALIŠTE SRBA URNISALA JAKA OLUJA! Dobili smo snimak sa lica mesta, uteraće vam strah u kosti! Ostale kuće bez krovova, slomljene šoferšajbne i polomljeno drveće! (VIDEO)

- Napadajući Orbana, "analiza" bespotrebno uvlači (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, ni krivog, ni dužnog, konstatujući da Orban i Vučić nisu isto - dodaje Simić.

Savetnik srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH navodi da se Orbanu u "analizi" posebno stavlja na dušu suprotstavljanje Džordžu Sorošu i dodaje da je zato i upozorenje političarima nakon ove "analize" da paze s kim se druže, "nipošto sa Dodikom i Orbanom, koji, eto, baš pre neki dan ispijaju rujno vino u Budimu".

Budimpešta
Budimpešta, Foto: Shutterstock

NESVAKIDAŠNJI GEST O KOM BRUJI ČITAV REGION Svi prolaze i psuju im majku, a onda je naišao Dodik, zastao i uradio nešto zbog čega su radnici bili na ivici suza!

On napominje da se na kraju bajne analize Bećirevića, odnosno IFIMES-a, na tapetu našla i opozicija u Srbiji i da je konstatovano da je ona nedorasla aktuelnom političkom trenutku, te da građani Srbije moraju da potraže nekompromitovane političke lidere sa jasnim političkim programom.

- Tu možda ima tračka istine, ali je začuđujuće da je upravo jedan od lidera opozicije u Srbiji Zoran Živković član Upravnog odbora IFIMES-a - zaključio je Simić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi