Zatvor Pritvor Robija
Shutterstock
Zatvor Pritvor Robija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su K.Ž. (49) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela „primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem“.

Osumnjičeni je od početka 2019. do 17. oktobra 2020. godine od osobe osuđene na kaznu zatvora od jedne godine zbog saobraćajne nesreća sa smrtnom posledicom, u više navrata zahtevao novac, da bi sprečio njegov odlazak u zatvor.

Naime, on je u više navrata od osuđenika uzeo ukupno 7.500 evra. Govorio mu je da ima veze u sudu te da će mu osigurati blažu kaznu, a nakon pravosnažne presude mu je obećavao pogodnost u smislu izdržavanja zatvorske kazne u kućnom zatvoru odnosno uz korištenje elektronske narukvice.

Hapšenje je izvedeno na području Breze nakon što je realizovana primomredaja djela ugovorenog novca, a nakon čega je na osnovu naredbe Opštinskog suda u Visokom, izvršen pretres vozila i kuće na području Vareša koje koristi osumnjičeni. U pretresu je pronađen novac, te oružje, municija i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Pročitajte: