Crnogorska policija
EPA/BORIS PEJOVIC
Crnogorska policija

EPA/BORIS PEJOVIC

Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Prema pisanju crnogorskih medija, Lekić je u bekstvu i za njim se traga. Kako navode, hapšenje su izbegle još najmanje tri osobe među kojima je i organizator grupe bliske "kavačkom klanu".

Zbog planiranja ubistva Šakovića, podsetimo, 9. marta uhapšeni su Jovan Trkulja (35) iz Beorada, Nikola Mirić (35) iz Obrenovca i Podgoričani Jovan Miranović (41) i Aleksandar Veljović (30).

Crnogorsko specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Trkulju i Mirića da su u Podgorici pokušali da ubiju Šakovića, a Miranovića i Lekića da su im u tome pomagali.

- Osumnjičeni Jovan Trkulja je u toku januara 2021. godine, po dolasku iz Srbije, vršio provere mesta u naselju Zagorič, gde oštećeni Šaković živi, u cilju pronalaska adekvatnog stambenog prostora odakle se nesmetano vidi kuća i dvorište oštećenog. Osumnjičeni Lekić je potom, preko agencije za prodaju nekretninta za 18.500 evra avansno platio stan u izgradnji u naselju Zagorič.

Stan u potkrovlju, direktno gleda u pravcu kuće Milića Šakovića i vazdušno je od nje udaljen oko 200 metara - otkriveno je tokom istrage.

Navodno je osumnjičeni ugradio ulazna vrata i ključeve predao Trkulji i Miriću a oni su iz tog stana opservirali kuću "škaljarca", kako bi upoznali njegove navike. Plan je navodno bio da pucaju iz snajperske puške, koja je nekoliko dana nakon hapšenja osumnjičenih pronađena u specijalno napravljenom bunkeru u jednom kombiju.

Nakon toga, Miranović je iznajmio i dva garažna mesta u zgradi, zatvorio ih rolo vratima i tako omogućio članovima grupe da čuvaju vozilo za izvršenje krivičnog dela, kao i oružje i municiju.

Kako se sumnja, u kombi bele boje, smestili su motor sa lažnim tablicama, obezbedili automobil u kom su bila hemijska sredstva za paljenje i kanister benzina.

Podsetimo, kako su pisali crnogorski mediji detaljan plan likvidacije "škaljarca" otkriven je pošto je otključan kriptovani telefon jednog od osumnjičenih u kom su pronađene fotografije Šakovića sa članovima porodice, kao i poruke koje su osumnjičeni razmenjivali.