Kupali se na jednoj od najlepših plaža Jadrana, nešto je počelo da smrdi, a onda su ugledali HOROR!

Meštani pobegli iz vode glavom bez obzira

Plaža deca letovanje
Uživali na plaži a onda su osetili nesnosan smrad, Foto: Profimedia

Policija u Šibeniku i dalje istražuje ko je kriv što su kupali u četvrtak pobegli iz mora u grebaškoj uvali kod Jaza čim su shvatili da su okruženi velikom, masnom i smrdljivom mrljom fekalija.

Dragana poslala sinu paket, poštar ga otvorio i shvatio da ga sekunde DELE OD SMRTI!

Usitnjeni izmet izmešan s higijenskim ulošcima i komadićima toaletnog papira, karakterističan za sadržaj septičkih jama u uvalu je, gotovo sigurno, stigao iz nekoliko stotina metara udaljenog morskog rukavca s kopnene strane Jadranske magistrale, kod skretanja za Burnji Primošten.

O tome svedoče slovenski turisti Janez F. i Sebastijan T., dugogodišnji gosti u kampu "Jaz", kao i domaćin Toni Svirčić, i sva trojica su uvereni da je, bez dvojbe, neko ispustio cisternu sa sadržajem septičke jame pored puta i s "prstom u uvu nastavio dalje", ne hajući što će smrdljivi sadržaj u jeku turističke sezone dospeti na plažu punu kupača i zagaditi more noseći klicu kakve zaraze.

Proterani Srbi iz Trsta odlučili da se osvete vlastima! U celu priču UKLJUČENI I DUHOVI

Oni isključuju mogućnost da su im pod nosom smrdele i plivale sive vode iz nekog plovila jer se ni jedno takvo ni izdaleka ovih dana nije vrzmalo u blizini Jaza, a s druge strane, to je plitka voda kojom imalo ozbiljniji brod ne može da plovi.

U tom uverenju drži ih i događaj koji se odigrao tog jutra. Naime, Sebastijan T. je krenuo biciklom pre 8 sati ujutru poljskim putem kod tog rastinjem obraslog morskog rukavca i zatekao je fekalnu cisternu jedne poznate kompanije na kojoj je bilo pričvršćeno crevo.

- Nisam znao šta se događa, ali bilo mi je neobično, da ne kažem sumnjivo. Iz cevi, doduše, nije ništa izlazilo, pa ne mogu da tvrdim da su iz te firme ovo napravili, ali je činjenica da su bili tu, a da je pola sata kasnije, kada sam se vratio s vožnje, pred kampom "Jaz" već smrdelo – rekao je Sebastijan.

DA LI JE REALNO? Srbi ovakav prizor nisu videli bar 25 godina, malo je reći da smo ŠOKIRANI!

Njegove reči potvrdio je Janez F., koji je u more ušao između 8 i 9 sati i primetio zagađenje koje se u velikoj količini nakupljalo do 11 sati.

Janez F. i još jedan gost u kampu, skupljali su grabuljama smrdljivi glib nakupljen uz obalu koliko se dalo, sve do dolaska vlasnika kampa.

– Noge su mi se odsekle kada su me po povratku iz Šibenika dočekali s tom vešću. Ne sećam se da se to ikada pre dogodilo i pitam se kakav čovek treba da bude da ovako nešto uradiš - govori Toni Svirčić i dodaje da su ga zvali prijatelji i ostali meštani iz Grebaštice s predlogom da organizuju nešto poput "seoskih straža" kako bi onemogućili slične incidente.

Sreća u nesreći je što ovaj deo mora naročito deo oko Jaza spasavaju brojni i obilni podmorski izvori slatke vode, tako da je fekalna mrlja gotovo u celosti nestala već poslepodne.

Direktor kompanije za koju se sumnja da je ispustila fekalije odbio je da daje izjave za mediji. On je samo rekao da jeste njihova cisterna tog dana bila poslom u Grebaštici, ali opovrgava ikakvu mogućnost da je izazvala zagađenje.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: koja
  19/08/2018 - 07:56
  Lepo se odmorite.
 • Korisnik: Tanja
  19/08/2018 - 00:30
  Jadni Janez i Sebastijan!"""
 • Korisnik: dexi
  18/08/2018 - 23:43
  Dobro došli u Hr., lep i prijatan boravak
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi