devojčica, dete, beskućnik
Shutterstock
devojčica, dete, beskućnik

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prvo je dobio šest meseci uslovnog pritvora. U zatvor, dakle, ne mora mada mu je krivica u celosti dokazana. Devojčica je i dalje istraumirana zbog kobne večeri.

Prema presudi, B. je devojčicu s njenim društvom trebao uveče da odveze kući. Kad su ostali sami u automobilu, počeo je da je ispituje za dečka i seksualna iskustva.

Potom je počeo da joj dodiruje levu nogu, bedro i polni organ, nakon čega mu je devojčica sklonila ruku. Pedofil je na sudu tvrdio kako ga je dovela u zabludu jer nije odmah reagovara na milovanje.

No, sud je odbacio njegovu odbranu upozorivši kako je optuženi dobro znao koliko je devojčica stara budući da joj je rođak i da im je često dolazio u kuću. Čak su bili i u kumskim vezama.

“Radnje koje je preduzeo ulaze u sferu intimnosti i seksualnosti oštećene i pogodne su da povrede njen sram i moral, a koje radnje je optuženi nesumnjivo preduzeo u nameri izazivanja svojih seksualnih zadovoljstava”, navodi se u presudi.

Osuđenik je devojčicu počeo dirati nakon što je dvoje putnika izašlo iz automobila, pa su ostali sami. Trebao ju je dovesti do kuće, ali je produžio vožnju. Sud smatra kako i to dovoljno govori o njegovim namerama.