Vesko Vukotić
Alo!/Vladimir Marković
Vesko Vukotić

Alo!/Vladimir Marković

Vesko Vukotić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Pročitajte još:

 

Za sada se još uvek ne zna ko stoji iza ubistva Vukotića, ali pretpostavlja se da je u pitanju suparnički klan.

Rat između "škaljarskog" i "kavačkog klana" već tri i po godine besni na prostoru Srbije i Crne Gore. Ova dva zaraćena tabora nekad su bila jedinstveni "kotorski klan" i tako su funkcionisali godinama, do trenutka kad je zbog posla došlo do raskola među prijateljima.

Vesko Vukotić

Alo!/ Dejan Briza

Vesko Vukotić, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Nestanak 200 kilograma kokaina iz stana u Valensiji 2014. godine podelio je Kotorane na dva klana, nazvana po prigradskim naseljima - Škaljarima i Kavaču.

Kako se pisalo, stan iz kojeg je droga nestala pripadao je Goranu Radomanu, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajke. Iza rešetaka se nije dugo zadržao, jer mu je pomogao legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je posredovao na intervenciju poznatog srpskog biznismena. Međutim, dok se Radoman vratio u Španiju, droga je bila nestala.

Pročitajte i ovo:

 

Kako se pričalo u krugovima u podzemlju, jedan od pripadnika klana uzeo je kokain da bi naplatio to što se o njemu za vreme dok je bio u zatvoru nisu brinuli kako je smatrao da treba. I to je nulta tačka rata.

Nezapamćena serija surovih likvidacija otpočela je u Beogradu u februaru 2015. ubistvom Gorana Radomana, koji je likvidiran na ulazu u svoju zgradu. Žrtve rata od tog trenutka samo su se nizale, kako u Crnoj Gori tako i u Srbiji, a kraj ovog sukoba među nekadašnjim bliskim saradnicima se i ne nazire.