Split
screenshoot/Youtube
Split

screenshoot/Youtube

Split, Foto: screenshoot/Youtube

U trostrukoj likvidaciji koja je region ostavila bez daha trojica mladića su nasmrt izrešetana u centru Splita i to usred dana. Dvojica su preminula odmah, a treći je podlegao ranama tokom pružanja lekarske pomoći.

Ubica je Filip Zavadlav (25), mladi pomorac iz Splita, a njegov žrtve su Marin Paić, Boban Marina i Jurica Torlak. Dvojica, Paić Boban, su preminuli na licu mesta, dok je treći, Torlak, umro na operacionom stolu u spiltskom KBC-u.

Dodatno zastrašujuća je informacija hrvatskih medija koji navode da ubijeni muškarci nisu bili jedini na spisku za odstrel. Zavadlav je planirao da ubije još namanje dve osobe, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Oružje kojim je krvavi pir izvršen je kalašnjikov, a motiv to što su navodno žrtve bili dileri koji su maltretirale brata ubice. Kako pišu hrvatski portali, brat Filipa Zavadlava dugovao je ubijenim dilerima poveću svotu novca. Oni su pretili njegovoj porodici, a Filip taj pritisak nije mogao da izdrži, pa je uzeo pušku i krenuo u krvavi obračun.

Dodatno je šokirala činjenica da se pojavio i snimak na kojem se vidi kako Filip Zavadlav hladno i s oružjem u ruci šeta gradom, ne mareći za prolaznike. Mnogi svedoci ovog strašnog zločina rekli su kako samo pukom srećom nije bilo žrtava, posebno jer su u to vreme ulice pune ljudi.

Split

screenshoot/Youtube

Split, Foto: screenshoot/Youtube

Policija je odmh izdala upozorenje svima da zbog svoje bezbednosti ne izlaze na ulicu. Međutim, nije mnogo prošlo od njegovog hapšenja. On je mirno sačekao policiju u kafiću na Spinutu, nešto dalje od mesta zločina, a navodno je bio u društvu svog oca.

Pali šefovi narko-bandi

U martu 2019. iz Splita u celu Hrvatsku odlaze slike hapšenja šefova bandi koje su se borile za prevlast na tržištu narkotika.

Vatreni obračun komšija

Potom, 18. maja u obračunu vatrenim oružjem na stepeništu zgrade u Mosećkoj ulici na splitskom predelu Kman ranjen je 38-godišnji Leo Krstulović. Na njega je pucao sused.

Izbadanje zbog paljenja automobila?

U Krušćevića gumnu 26. juna višestruko je izboden 53-godišnji muškarac, povezan s paljenjem automobila u Splitu koje se već dogodilo na istom mestu. Tada je, 14. aprila, zapaljen automobil marke "opel" rumunskih registracija nakon što je nepoznata osoba na njega bacila Molotovljev koktel.

Muškarac nasmrt izbo četiri osobe

Nepunih mesec dana posle, 19. jula usledio je krvavi obračun na Bačvicama, gde je napadač nožem izbo četiri osobe. Ubrzo ga je uhapsila policija.

Napad na vozača

Na jesen, 1. novembra, zabeležen je napad na vozača splitskog "Prometa". Tri osobe, dve muške i jedna ženska, fizički su napale vozača na liniji br. 60 na okretnici na Ravničkom mostu. Napadači su privedeni.

Pokušaj likvidacije dilera

Nekoliko dana kasnije, 6. novembra nepoznata osoba na motoru, u blizini osnovne škole, pokušala je da ubije poznatog splitskog dilera Deana M., na kojeg je pucano i pre tri godine.

Komentari (2)

Trig

13.01.2020 13:15

Bolje nisu ni zasluzili.

žika

13.01.2020 14:10

Žao mi jedino što nije našao i tu dvojicu!