Krenuo masovni egzodus! Evropa postavila klopku zbog koje će Hrvatska nestati!
alo.rs
Granica, granični prelaz, rampa, kolona vozila
Granica, granični prelaz, rampa, kolona vozila, Foto: TANJUG/ NIKOLA ANÐIC

Hrvatska je za samo sedam godina, od 2013, kada je ušla u EU, pa do kraja 2019. godine ostala bez oko 200.000 stanovnika, proizlazi iz novih procena državne statistike, prenosi Index.hr.

Prema tim podacima, Hrvatska je krajem 2012. godine, uoči pristupanja Uniji, imala nešto više od 4,26 miliona stanovnika, a krajem 2019. godine nešto manje od 4,06 miliona stanovnika.

Portal navodi da je porazna demografska slika posledica negativnog prirodnog priraštaja, odnosno većeg broja umrlih nego rođenih, ali znatno više masovnog iseljavanja koje je rezultat otvaranja tržišta rada ostalih članica EU za hrvatske državljane.

Željko Lovrinčević iz zagrebačkog Ekonomskog instituta istakao je da će sa takvim smanjenjem broja stanovnika Hrvatska u narednih pet godina izgubiti grad veličine Osijeka.

Oni koji odlaze iz Hrvatske kao razloge najčešće navode nemogućnost pronalaska posla ili nezadovoljstvo poslom ako ga imaju i male zarade.

Pročitajte i:

Komentari (4)

Smederevac

24.02.2021 12:29

Nadam se da ce dobri Bog uciniti jos jedno dobro delo i potpuno isprazniti prostore sa gradjanjima Hrvatske i osloboditi ga od Ustaske ideologije koja se i nije izgubila od 1945 g. do danas .Bolje pusta zemlja nego monstrumi koji se i danas ponose zlocinima ne samo iz II SV.rata nego i iz bljeska i oluje !

dakse

24.02.2021 15:39

@Smederevac - Smederevac mislim da ce scenarijo biti drugacij, sve sto nije okrvarilo ruke ce otici, ostace samo ustase u svojoj drzavi koju su gradili na nesreci drugih, e kad ostan u svi krvoloci onda ce se poubijati izmedju sebe, jer ne umeju drugacije, to im je u genima, pa ce sve pokriti trava i sas.

Гаги

24.02.2021 12:54

То је та мантра....подржаћемо вас, а онда ћемо се потрудити да осиромашите, зарад наших интереса.

Bokibk1

24.02.2021 16:56

Kod nas bi bilo gore,ispraznite bi se Srbija za godinu dana