Ovde je leglo zaraze koronavirusom u regionu, ugroženi oni koji su išli na letovanje

Slovenija objavila upozorenje.

Korona, Srbija, Beograd
Korona, Srbija, Beograd, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U Sloveniji je juče potvrđeno 17 novih slučajeva korona virusa, a danas je broj porastao za 31.

Slovenački mediji upozoravaju da je veliki broj slučajeva korona virusa u toj zemlji uvezen iz Hrvatske, čiju epidemiološku situaciju ocenjuju kao zabrinjavajuću.

Više od polovine jučerašnjih slučajeva korona virusa u Sloveniji potvrđeno je kod ljudi koji su boravili na odmoru, većinom u Hrvatskoj, prenela je Slovenačka televizija, pozivajući se na nacionalni institut za javno zdravlje.

Infektološkinja Mateja Logar izjavila je za Slovenački radio da je uvoz virusa iz inostranstva ponovo "problematična tačka" s obzirom na to da su novozaraženi većinom mladi ljudi, pa infektolozi ne znaju s kime su sve bili u kontaktu i kako su se zarazili.

Mediji navode da bi nekontrolisano širenje virusa unosom iz inostranstva moglo da bude biti problematično s obzirom na početak školske godine u septembru jer nastava ne bi mogla da se odvija kako je planirano, a možda bi trebalo i zatvarati škole.

U Sloveniji je juče potvrđeno 17 novih slučajeva korona virusa, a danas je broj porastao za 31.

Hrvatska poslednjih dana beleži porast broja novozaraženih, a danas je potvrđeno 130 slučajeva, što je drugi najveći dnevni porast od početka epidemije.

Hrvatske zdravstvene vlasti kažu da je uglavnom reč o ljudima koji se vraćaju s godišnjih odmora i o mladima koji su bili na mestima za zabavu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi