NE SAMO POLICIJSKI ČAS, VEĆ I NERADAN DAN! Komšije su rešile da nemilosrdno odgovore koronavirusu!

Od danas od 21 časova ponovo stupa na snagu policijski čas u Severnoj Makedoniji zbog sprečavanje ponovnog širenja pandemije virusa Covid-19, a makedonske vlasti su proglasili sutrašnji dan za neradni kako bi se iskoordinisali u borbi sa pandemijom.

Severna Makedonija
Severna Makedonija, Foto: EPA

Kako se navodi u saopštenju makedonske vlade od večeras u 21 časova stupa na snagu zabrana kretanja na teritoriji glavnog grada Skoplja, kao i na teritorijama lokalnih opština Aračinovo, Zelenikovo, Ilinden, Petrovec, Studeničani, Kumanovo, Lipkovo, Štip, Karbinvi i Tetovo, koja će trajati do ponedeljak do 5 časova ujutro.

Takođe, obnavlja se policijski čas i zabrana kretanja i u ostalim mestima u toj zemlji svakog dana od 16 časova popodne do 5 časova ujutro.

Odluka o obnavljanju policijskog časa u Severnoj Makedoniji doneta je nakon ponovnog povećanja broja zaraženih virusom Covid-19.

Danas je u toj zemlji registrovano 120 novozaraženih, od koji 67 su u Skoplju.

Lider stranke Demokratske partije Albanaca u toj zemlji Menduh Tači optužio je zamenika premijera zaduženog za evropska pitanja Bujara Osmanija i rukovodstva Islamske verske zajednice zbog pritisaka za otvaranje džamija tokom prošlonedeljnog Bajrama Ramazana, što je, tvrdi, doprinelo velikom broju kontakata među vernicima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi