Policija, ubistvo, hitna pomoć, pucnjava, rotacija
Shutterstock
Policija, ubistvo, hitna pomoć, pucnjava, rotacija

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Motiv ubistva je dugogodišnja svađa zbog vode, odnosno lokalnog vodovoda.

Ubistvo je počinjeno 10. aprila ove godine, a nakon što je Milić usmrtio Vasilja on je pokušao ubiti i njegovog oca Nedeljka.

Prema optužnici, Milić je 10. aprila u jutranjim časovima uzeo automatsku pušku i krenuo prema zaseoku Potok sa namerom da ubije Kneževića, sa kojim je zadnjih godina imao probleme oko seoskog vodovoda.

– Sakrio se iza bukve i čekao Vasilja da naiđe, jer je on obično u to vreme vodio goveda na ispašu. Kada je Knežević naišao, osumnjičeni je sa udaljenosti od dva metra ispalio više metaka prema Kneževiću – piše u optužnici.

Tom prilikom dva metka pogodila su Vasilja u lobanju, dva u predelu lica, a jedan je zahvatio prednji deo levog ramena i predeo vrata. Od ovih povreda došlo je do razorenja mozga i trenutne Vasiljove smrti.

– Posle toga Milić sa puškom u ruci odlazi svojoj kući i telefonom poziva Policijsku stanicu Kotor Varoš. Predstavio se i rekao da je ubio Kneževića, te zatražio da dođu da im se preda – precizirano je u optužnici.

Nakon toga, on ponovo uzima pušku i odlazi do porodične kuće Nedeljka Kneževića, Vasiljovog oca.

– Kada je ispred kuće video Nedeljka, rafalno je pucao prema njemu sa namerom da ga ubije. Kada ga je Nedeljko upitao „Je li ti mene gađaš?“, isti je odgovorio „Na tebe pucam, tebe gađam“. Posle toga je Nedeljko uspeo da pobegne u kuću, bez zadobijenih povreda – stoji u optužnici.

Meštani zaseoka gde se desila tragedija ranije su ispričali kako je Vasilj bio heroj zbog načina na koji je živeo i vodio o brigu o svom ocu.

– Zvali smo ga dečak sa planine. Otišao bi na obronke Vlašića sa svojih 40 krava i ne bi dugo silazio – rekao je jedan od meštana.

On je dodao da je Knežević bio pošteni gorštak, koji nikome nije smetao, osim starcu Iliji.

Jedan od rođaka nesrećnog momka ispričao je da se mnogi dokumentarni filmovi snimljeni o Vasiljovom životu, a čak je jednom prilikom trebalo da ga poseti i princeza Dijana.

– Vasilj je imao teško detinjstvo, a zaostala mina mu je sa 12 godina raznela ruku, tako da je bio invalid veći deo života – ispričao je jedan od Kneževićevih rođaka.

Slupao auto i zapalio seno

Izvor blizak istrazi pojasnio da je pet dana pre ubistva Vasilj Knežević kamenom razbio šajbu na automobilu „mitsubuši pajero“ od Ilije Milića, a zatim mu je zapalio i seno.

– Isti dan je Knežević bio uhapšen i tužilac je naložio da se u redovnoj proceduri protiv njega dostavi izveštaj za krivično delo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – rekao je sagovornik.

Komentari (1)

od ljubomore

09.07.2018 23:35

kakav zlotvor. crnogorskosrpski gen ljubomore i zavisti koji uvek dovede do komšijskih svadja