Kolinda Grabar Kitarović
EPA/Stringer
Kolinda Grabar Kitarović

EPA/Stringer

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: EPA/Stringer

Pod naslovom "Evropa je bila previše opuštena i previše naivna", intervju je objavljen u vreme posete austrijskog predsednika Alekaandera van der Belena Hrvatskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

- Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopšteni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze kod nas da bi agitovali za radikalne ideje-  izjavila je Kolinda.

- Evropa nije imala strategiju za prijem migranata, kojima niko nije objasnio što se od njih očekuje. Bila sam više puta u Avganistanu, i verujte, nije svako ko dolazi u Europu demokratski raspoložen - kazala je ona, ilustrujući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Avganistanu.

Na pitanje zašto nacionalizam ima sve više pristalica u Evropi, ona odgovara da se "društva brane od opasnosti spolja".

- Evropa je u mnogim stvarima bila previše opuštena i previše naivna. Umesto da se posveti razvojnoj politici, dozvolili smo da 1,2 miliona ljudi dođe u Evropu, uglavnom mladih i snažnih, dok su žene i deca, te oni koji nisu imali snage, ostali u svojim domovinama - rekla je, uz ostalo.

 

Komentari (2)

Zoran 52

11.09.2018 21:54

Ona je bila uvek malo priglupa,narcis običan.

Gojko S

11.09.2018 22:23

Od srba koji letuju po hrvatskoj ona kupuje americke helikoptere.narucila ih jos 6 za iducu godinu.prakticno to srbija financira .