Kolinda Grabar Kitarović
Tanjug/ Dimitrije Goll
Kolinda Grabar Kitarović

Tanjug/ Dimitrije Goll

Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Vojnici Počasno-zaštitne bojne, kažu izvori, imali su poseban zadatak brinuti se o Kolindinom psu Kiki. A taj zadatak nije bio ni jednostavan ni zabavan, piše Express 24 sata.

- To neodgojeno pašče izazvalo je toliko štete po porezne obveznike da je to strahota. Umalo je uništila plavi tapison u Uredu, i što je još važnije, one vredne stare tepihe u Kabinetu, a na svoje oči sam video kako mokri na tepihu pored "Tuđmanovog stola". Tako da će tepih morati da se menja pa će sad mediji valjda napadati novu upravu zbog rastrošnosti i izbacivanja tepiha jer je plave boje. To su sve državne stvari, državno vlasništvo koje je ovim neodgovornim potezom privatizirano i devastirano - kaže naš izvor.

Tri žene, kažu sagovornici, prema pripadnicima PZB-a ponašale su se osiono, bahato, a kad je predsednica spavala u kancelariji, vojnici su morali terati paunove Juraja i Juricu, čije glasanje onemogućuje miran san... Ne treba ni opisivati koliko je poniženje za vojnike koji se naporno školuju i prolaze težak dril kako bi došli do samog vrha oružanih snaga prisiljavati da čuvaju psa i noću rasteruju paunove koji krešte. Na sreću, barem Kika nije ostala u Uredu, a Milanoviću paunovi ne smetaju, barem ne oni na Pantovčaku. Kujica Kika je, doznajemo, imala predvidivu sudbinu.

Pročitajte i:

- Kolinda je kujicu koju je usvojila radi predizborne kampanje povela sa sobom s Pantovčaka, da bi je nekoliko dana kasnije pred kamerama prijateljskih medija - koje su se u šest sati ujutro sasvim slučajno našle u blizini njezina stana - prošetala po centru Zagreba kako bi se videlo da brine o njoj, svojoj psećoj ljubavi.

Neko vreme nakon gašenja reflektora Kika se, međutim, odselila iz centra. Jednom je viđena u nekom hotelu za pse, a izvori bliski bivšoj predsednici kažu kako je nakon toga Kika preseljena kod nekih prijatelja. Nakon verovatnog izbora Kolinde Grabar Kitarović u Međunarodni olimpijski odbor možda će bivša predsednica posegnuti za obrazloženjem prema kojem joj žestok tempo međunarodnih sportskih obaveza više ne omogućuje držanje psa pa je Kiku zato morala poveriti u prijateljske ruke. Vojnici počasne bojne srećni su da te ruke nisu njihove. U svakom slučaju, nije osobito verovatno da će kujica dočekati mirnu starost u centru Zagreba, gde će je supružnici Kitarović svakodnevno izvoditi u šetnju.

Pročitajte još: