SKANDALOZNO I BEZOBRAZNO Kolinda: Albanci su naša braća po oružju, pomogli nam da oteramo Srbe!

Hrvatska predsednica je u zvaničnoj poseti Tirani.

Kolinda u poseti Albaniji
Kolinda u poseti Albaniji, Foto: EPA/Malton Dibra

Hrvatska snažno podržava evropsku integraciju Albanije i pozdravlja napredak koji je do sada postigla u ispunjavanju kriterijuma neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji, izjavila je danas u albanskom parlamentu hvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

"Hrvatska snažno podržava evropsku integraciju Albanije i pozdravlja napredak ostvaren u ispunjavanju kriterijuma za članstvo u EU. Kao zemlja energičnih i marljivih mladih ljudi, Albanija ima izvrsne izglede", rekla je predsednica Hrvatske tokom drugog dana zvanične posete Tirani gde se sastala sa predsednikom parlamenta Granitom Rucijem.

UGLJANIN SKUPLJA JEFTINE POLITIČKE POENE Dačić otkrio kako će završiti Pacoli UKOLIKO DOĐE U NOVI PAZAR

Takođe je iskoristila priliku i da čestita albanskoj strani na odluci Evropskog veća o otvaranju pristupnih pregovora u junu 2019.

"Čestitam vam na odluci Veća koja prepoznaje napredak Albanije i temelji put ka otvaranju pristupnih pregovora u junu 2019. godine", rekla je.

Poručila je da će Hrvatska nastaviti da podržava proces evropske integracije Albanije prenoseći svoja iskustva i znanja stečena na sopstvenom evropskom putu.

"NAMIGNULA MI ŽDREBICA..." Monstrum SILOVAO KOBILU, a od njegovih reči nakon toga, diže se kosa na glavi

"Trebalo bi da nastavimo zajedno da radimo kako bismo uspostavili još bolju saradnju kao zemlja sa izuzetnim geostrateškim položajem, Albanija će imati sve značajniju ulogu u jugoistočnoj Evropi. Hrvatske se raduje daljem jačanju svojih strateških odnosa s Albanijom", poručila je Grabar-Kitarović.

To će, kako je istakla, doneti pozitivne procese u susedstvu, kako u vidu stabilnosti i sigurnosti, tako i u poboljšanju ekonomske sigurnosti.

Kolinda u poseti Albaniji
Kolinda u poseti Albaniji, Foto: EPA/Malton Dibra

"Hrvatska i Albanija mogu zajedno puno toga da urade," kazala je.

Ponovila je da Hrvatska pridaje veliku važnost stabilnosti, sigurnosti i prosperitetu jugoistočne Europe i snažno zagovara evropsku perspektivu celog tog prostora.

"Albanija je veoma važan partner, strateški i politički, i EU je to prepoznao", dodala je.

VOJVODA U BOLNICI Operisan Vojislav Šešelj!

U svom govoru se osvrnula i na "trajno i nerazdvojno prijateljstvo" između dve zemlje i ulogu albanske nacionalne manjine u hrvatskom društvu.

"Albanija je bila naš prijatelj kada nam je bilo potrebno" objašnjava i podseća na brojne Albance koji su se borili u ratu u Hrvatskoj, prenosi Večernji list.

"Bili smo doslovno braća po oružju, pre nego što smo 2009. ušli zajedno u NATO. Mnogi Albanci su žrtvovali svoje živote za Hrvatsku i verujte mi - Hrvatska to neće zaboraviti" dodala je.

ADVOKAT OTKRIVA I NAJAVLJUJE Jelenino ubistvo rešava se do KRAJA JULA, policija ubice hapsi za 15 dana?!

Predsednikca ističe da je Hrvatska, zemlja na raskršju hrišćanstva i islama, pomorske i kontinentalne tradicije, izvrstan primer suživota, uključivosti i integracije raznih kultura i religija.

Takođe je podsetila da prijateljstvo između dve zemlje seže još u doba kada su Dalmacija i Albanija bile pod vlašću Venecijanske Republike i u tom kontekstu istaknula ulogu albanskog Gjergja Kastriotija Skenderbega.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Gagi
  21/07/2018 - 01:23
  Hrvatska neće zaboraviti... aha... e pa neće ni Srbija zaboraviti ovu mudru izjavu!
 • Korisnik: voja
  20/07/2018 - 19:44
  Sram je bilo
 • Korisnik: Dragana
  20/07/2018 - 10:16
  Ma oni me ne iznenadjuju. Iznenadjuju me domace izdajice koje idu da pune dzepove hrvatima letujuci u Hrvatskoj. Boze oprosti mi ali ne treba ni da se vrate otuda
 • Korisnik: Nenad
  20/07/2018 - 06:12
  Kad ne mogu da budu braca po necemu drugom, sportu, nauci itd, onda po oruziju, strasno ali istinito, preko akcija protih Kraljevine Jugoslavije do saveznistva sa Hitlerom do ratova 90-ti, kao da ne mogu normalno da funkcionisu bez dizanja tenzija.
 • Korisnik: Zoran Colic
  20/07/2018 - 00:05
  Kolindice mozete ti i Rama zajedno da mrzite srbe koliko hocete!! A nista nam nemozete sem da budem fin, Pljunete pod prozor.Srbi su miroljubljiv narod i ponosan narod!!! A viste zlocinci i kukavice citavog sveta!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs