Milo Ilić
Facebook
Milo Ilić

Facebook

Milo Ilić, Foto: Facebook

Stamatović, čije tri kuće je policija pretresla, u bekstvu je od maja 2017. godine. Šaković je brat Milića Minje Šakovića, visokorangiranog člana škaljarskog klana koji je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je 2016. godine pokušao da ubije dva člana kavačkog kriminalnog klana. 

Niko od njih, međutim, nije zadržan nakon saslušanja, ali će policija proveravati njihove alibije.

Inače, policija je zvanično saopštila da je ubijeni Ilić bio član organizovane krimi grupe. Objavljen je i snimak lica koje je izvršilo likvidaciju, ali se lik ubice ne vidi najjasnije.

Izvadio je oružje i počeo da puca u Ilića. Ranjeni Podgoričanin pokušao je da pobegne od pucača iako je već bio ranjen, ali ga je ova sustigao i upucao još nekoliko puta. Policija je tokom uviđaja na licu mesta pronašla 15 čaura.

Milo Ilić

Facebook

Milo Ilić, Foto: Facebook

Način na koji je ubijen Ilić upućuju na to da je ubica profesionalac, koji je bio detaljno upoznat sa navikama i kretanjem žrtve.

Braća Šakovići na udaru

Krajem prošle godine podgorička policija je u zajedno sa pripadnicima SAJ prilikom pretresa lokacija koja koriste bezbedonosno interesantne osobe Marko, Milić i Novak Šaković oduzela pet luksuznih vozila, više platnih kartica, 12.800 evra, više mobilnih telefona, saopšteno je iz Uprave policije.

Upravo je u stan jednog od braće, Marka, policija prema pisanju Vijesti bila i danas. 

Braća Šaković godinama se pominju kao bezbednosno interesantne osobe u Crnoj Gori, a kako se sukob zaraćenih klanova preneo i na srpske ulice, poznati su i ovdašnjoj javnosti.

Milić i Marko Šaković osuđeni su za ubistvo Miroja Baošića koji je 2005. godine ubijen u sačekuši ispred svoje kuće. Sukob između Baošića i Šakovića datirao je od ranije, a Baošić je 2004. godine teško ranio Marka Šakovića koji je tada imao svega 19 godina.

Milić Šaković je 8. septembra teško ranjen ispred lokala "Auto Zeta". Tada je ubijen njegov poznanik Ivan Nedović koji nije bio sklon incidentima. Važio je za gradskog momka koji se nije nikome zamerao, te se sumnja da je Nedović u tom napadu bio slučajna žrtva, a da je meta bio upravo Šaković.

Milo Ilić

Facebook

Milo Ilić, Foto: Facebook

Izvori bliski istrazi kazali su da je Šaković tada preživio pukom srećom jer ga je njegov brat Marko oborio na zemlju i tako zaštitio. Automobil je nešto kasnije pronađen zapaljen, kao i puška iz koje je pucano na njega.

Milić umešan u ubistvo Saleta Mutavog?

Za Milićem je tragala beogradska policija zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi sredinom oktobra prošle godine.

Šaković je iste godine privođen kada je policija u specijalnoj pregradi njegovog blindiranog vozila pronašla dva repertirana pištolja sa po 15 metaka. Međutim, posle saslušanja je pušten na slobodu, jer je njegov drug izjavio da sporni pištolji pripadaju njemu.

Pojedini saradnici Aleksandra Stankovića su za beogradske medije ispričali da je on bio povezan sa crnogorskim mafijašima, bliskim kavačkoj grupi iz Kotora.