Milan Knežević
Printskrin
Milan Knežević

Printskrin

Milan Knežević, Foto: Printskrin

 

Poslanik DF-a Milan Knežević je kazao na konferenciji koja je prenošena uživo na Fejsbuku da od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija traži da ne dozvoli da Đukanović naloži badnjak ispred Cetinjskog manastira.

„Ako Đukanović potpiše ovaj zakon, tražim od Amfilohija da prokune njega i njegovo potomstvo“, kazao je Knežević.

 

"Nismo se slagali sa Amfilohijem kad je podržavao Mila da dođe na vlast, nismo se slagali kad je živoj Vladi Srbije držao opelo, nismo se slagali kad je srpskog predsednika nazivao izdajnikom, ali sad kada je svima jasno da je Milo Đukanović izdajnik pozivamo ga da to javno kaže i da prokune toga izdajnika i njegovo potomstvo", rekao je Knežević.

Knežević je kazao da su informaciju da će Đukanović „koji je ateista", nalagati badnjake čuli u Skupštini, one večeri kad se raspravljalo o zakonu.

Knežević se zahvalio svima koji su ih podržavali posebno državnom rukovodstvu Srbije na mudrom i dostojanstvenom držanju i podršci jer je Milov režim jedva čekao i želeo da prikaže kako je sve što su oni radili bilo instruisano iz Beograda.

Inače, predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.