Hrvatska policija
Profimedia
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

 

Mirko Kulić (83) iz sela Donjih Stativa kod Karlovca postao je najtraženiji begunac u Hrvatskoj, pošto je sa pet hitaca iz pištolja ubio mladog provalnika. 

Senad i Mubera Muhović

Privatna arhiva

Senad i Mubera Muhović, Foto: Privatna arhiva

 

 

Naime penzionisani gastarbajter je 17. juna prošle godine u svojoj kući ubio Tihomira Martiškovića iz susednog sela Zagradca, a koji je hteo da provali u njegovu kuću. Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je sprovelo istragu i podiglo optužnicu za ubistvo, kao i ilegalno posedovanje oružja.

DOKTORI U NEVERICI ZBOG OVOG SLUČAJA Zadavila trudnicu i izvadila joj bebu iz utrobe! Kad je otac uzeo dete u naručje, dogodilo se čudo! (FOTO)

Tokom tužilačke istrage sudu je upućen zahtev da penzioner bude poslat u istražni zatvor, ali on je ipak posle kraćeg pritvora pušten na slobodu pod jednim uslovom da se mora javljati jedanput nedeljno policijskoj stanici u Dugoj Resi, radi prevencije od mogućeg bekstva, jer Kulić ima i hrvatsko i nemačko državljanstvo.

DETE GLEDALO OKRVAVLJENU MAJKU KAKO LEŽI "Ubio sam je da se osvetim njenom ocu, ne kajem se": Srbin koji je pretukao suprugu opisao detalje gnusnog zločina!

Optužnica tvrdi da je deda znao da druga osoba stoji ispred njegovih ulaznih vrata, pa je uprkos tome pucao iz poluautomatske puške popularne " papvke" iz koje je ispalio pet hitaca u vrata. Meci su prošli kroz vrata, a jedan od hitaca je mladića pogodio u grudni koš, od čega je preminuo.

Međutim, deka nije želo da sačeka odluku suda da se privremena mera zameni istražnim zatvorom zbog čega mu se svaki trag gubi, Zbog toga po zahtevu tužilaštva, policija je  izdala poternicu za osumnjičenim, a on se i dalje nalazi u bekstvu