Nina Vukčević
privatna arhiva
Nina Vukčević

privatna arhiva

Nina Vukčević, portparolka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Foto: privatna arhiva

Nina Vukčević je rođena Podgoričanka, fakultet za turizam i hotelijerstvo završila je u Kotoru kao najbolji student u svojoj generaciji, jednu studijsku godinu završila je u Moskvi sa desetkama, a od prošle godine je odbornica u Skupštini Podgorica, dok je posle dobijanja ove laskave titule postala najpoželjnija crnogorska snajka!

Kako ste reagovali kada ste se našli na listi od osam najuspešnijih Crnogorki?

- Prijatno sam se iznenadila i naravno da mi je imponovalo. To me je podstaklo da pomislim na mnoge lepe i uspešne Crnogorke koje veoma cenim, a koje su u medijskoj senci. Ovaj izbor mi zbog toga imponuje, ali se nisam uobrazila!

Pročitajte još:

Odbornica ste u Skupštini Podgorica, šta je presudilo da uđete u politiku?

- Kroz odborničku funkciju najviše planiram da radim na razvoju turizma u svom rodnom gradu. Podgoricu volim jer mi je pružila ne samo lepe dane detinjstva već i divne dane mladosti. Osetila sam da je došlo vreme da moja generacija i ja lično svoju ljubav prema Podgorici izrazimo ne samo rečima već i delom. Ušla sam u parlament jer mogu aktivno da utičem na razvoj Podgorice.

Da li je trač ili istina da ste posle ovog izbora najpoželjnija snajka u Crnoj Gori?

- Istina je samo ono što je dokazano (smeh), a ovo se može dokazati samo anketom, uz uslov da su potencijalne anketirane svekrve iskrene! Dakle, sve je na nivou trača. (smeh)

Šta svekrvi nećete zameriti ?

- Neću joj zameriti kritiku - ako je sa dobrom namerom. Spremna sam i da dokažem da je dobar odnos sa svekrvom moguć.

Kažete da ste u poređenju s hranom ponekad slatka čokolada, a ponekad ljuta papričica, kako biste opisali sebe da ste piće ili životinja?

- Da sam piće, bila bih „medun“, prirodno slatko vino koje se služi uz čokoladni desert, a da sam životinja, bila bih vidra. Zaljubljene vidre ne samo da su verne svojim partnerima i zajedno brinu o kući i mladuncima već čuvaju jedna drugu i dok spavaju - drže se za šape kako ne bi otplutale!

Ko su bolji frajeri, primorci ili Beograđani?

Ako govorimo o fizičkom izgledu i kondiciji, jedino što ih razlikuje je to što su ovi prvi možda više preplanuli. Kada je reč o kondiciji, moguće je da su i bolji plivači… Mada, gledajući uspehe vaših vaterpolista, tu su pata karta. (smeh) Beograđani su moderniji, dok su primorci tradicionalniji. Moj tip muškarca je čovek od ideja, mudar, miran, porodičan, koji me poštuje, razume i sa mnom deli kućne i porodične dužnosti tako da nijedno od nas ne mora da žrtvuje svoju karijeru.

Šesti semestar fakulteta završili ste u Moskvi na ruskom jeziku, da li je među zgodnim baćuškama bilo udvarača?

- Ne sećam se, moguće je da ih je bilo. Zato su Rusi među najbrojnijim turistima u Crnoj Gori. (smeh) Kad sam pošla iz Moskve, posle mojih priča o lepoj Crnoj Gori, svi su krenuli ovamo! Šalim se, naravno.

Prijatelje Igora Nađa ne čudi što se ubio, ali ovo im NIJE JASNO!

AUTOR: Jutarnji; D.K. DATUM I VREME: 06.08.2019. 19:53 Hrvatska je i dalje u šoku zbog šestostrukog ubistva u Zagrebu. Poznanici ubice ispričali su da ih ne čudi što je izvršio samoubistvo.

Gde se kupate, da li imate omiljenu plažu u Crnoj Gori?

- Peskovita Velika plaža u Ulcinju, duga 13 kilometara, gde su najlepši zalasci sunca, netaknuta priroda, igra boja i vetar u kosi. Čaša vina i neka dobra knjiga, to je za mene pravi odmor kojem se uvek radujem.

Jacinita Kunić iz Perasta je 25 godina vezla goblen vlasima sopstvene kose čekajući muža pomorca, da li je to ljubav?

- I ljubav, i čežnja, i vernost, ali i nada da će joj se muž pomorac vratiti, s obzirom na to da znamo da nada poslednja umire.

Kome se divite od poznatih?

- Ameliji Erhart, američkoj avijatičarki, prvoj ženi koja je samostalno preletela Atlantski okean. Živela je od 1987. do 1939. godine, a ostavila je važnu poruku svim ženama: „Došlo je vreme da žene preuzmu muške uloge, čak da se dohvate onoga što je i muškarcima teško. Samo tako izgradiće svoju ličnost i dopustiti sebi veću nezavisnost i slobodu.“ Takav stav nagnao me je da radim ono što volim i da to radim kako valja!

Nina Vukčević

privatna arhiva

Nina Vukčević obožava Veliku plažu u Ulcinju, dugu 13 kilometara na kojoj često odmara uz čaša vina i dobru knjigu, Foto: privatna arhiva

 

Slušala anegdote o zemljaku koji je doskočio četnicima i partizanima

Za svoj epitaf ste izabrali citat Kristijana Andersena, poznatog pisca bajki: „Ja se samo pretvaram da sam mrtav“, da li volite crni humor?

- Ne, i uopšte mi nije smešan. Najviše se smejem starim anegdotama mojih baba i đedova. U to vreme je humor bio bezazleniji, bez uvredljivih naznaka. Pamtim istinitu priču o Simi Savovu iz mojih krajeva, koji je u vreme rata malo bio na strani četnika, a malo na stani partizana, u zavisnosti od procene ko će pobediti! Posle 1945, partizani nisu hteli da ga kazne zbog njegove prevrtljivosti, jer je već bio u poznim godinama. Jednom prilikom, dok je jahao od Podgorice do svog sela, pitali su ga „da li je bolje pod partizanima ili pre rata“? On je zastao i jezgrovito odgovorio: „Niti mi je za onima - kuku, niti od vas - blago!“ Partizani su se zbunjeno pogledali, a Simo je lagano odjahao!