Milorad Dodik sa ćerkom i sinom
RTRS
Milorad Dodik sa ćerkom i sinom, Foto: RTRS

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poljubio je danas zastavu Republike Srpske u zgradi Predsedništva BiH i pročitao tekst svečane izjave, koju je i potpisao, a povodom stupanja na dužnost.

Dodik je tokom inauguracije tročlanog Predsedništva BiH poljubio zastavu Republike Srpske, a fotografiju tog trenutka na svom tviter nalog objavila je njegova vladajuća SNSD.

Pročitajte još:

 

Dodik je nakon inauguracije, u svom prvom obraćanju, da ne želi da napravi nijedan pogrešan potez prema Bošnjacima, Hrvatima ili FBiH, ali je dodao da takav tretman ocekuje i prema Republici Srpskoj.

 

Obraćajući se brojnim zvanicama nakon konstitutivne sednice Predsedništva BiH, Dodik je istakao da mu je čast da preuzme dužnost nakon što je na opštim izborima osvojio više od 370.000 glasova u Srpskoj, koji govore o tome kako će delovati.

"Moja baza jeste Republika Srpska, dolazim kao predstavnik Republike Srpske i srpskog naroda", poručio je Dodik. On je istakao da nema nameru da spreči bilo koga u razvojnim projektima. "Želim saradnju koja će biti delotvorna. Moraćemo pokazati sposobnost za nove kompromise", istakao je Dodik.