Predsedništvo SDSS-a
Foto: SDSS
Predsedništvo SDSS-a

Foto: SDSS

Predsedništvo SDSS-a, Foto: Foto: SDSS

Do danas je u centralu stiglo oko dve trećine izbornih predloga iz gotovo svih organizacija. Preostale najavljene liste i pojedinačne kandidature, treba da stignu do ponedeljka.

Rok za predaju izbornih kandidatura opštinskim, gradskim i županijskim izbornim komisijama je 29. aprila u ponoć.

- Naši prioriteti ostaju ulaganje u obrazovanje i kulturu i ekonomsko osnaživanje zajednice kroz zapošljavanja Srba i u javnom kao i u privatnom sektoru. Posebno smo nezadovoljni vezano za zapošljavanje pripadnika našeg naroda u institucijama na nivou gradova i županija. Nadamo se da će nam dobri rezultati u maju dati priliku da navedeno i ostvarimo - rekla je potpredsednica Jeckov.

Dragana Jeckov se osvrnula i na sredine u kojima predsedništvo stranke očekuje najbolje rezultate “Vukovar je mesto gde je osnovana naša stranka. Centrala naše stranke je u Vukovaru. Vukovar je mesto koje ima posebnu težinu i značaj za sve ljude u regionu.Nadamo se da će gradjani prepoznati naš rad u prethodnom periodu na realizaciji kapitalnih objekta kao što su škole i crkve,drustveni domovi,sportski objekti koji su nam znacajni. Suočavamo se sa mnogo demagogije i populizma od strane nekih protiv kandidata koji nemaju nikakve kapacitete da donesu promene. Ne smemo stati već moramo svim nasim ljudima objasniti da je SDSS jedina stranka koji ima kontinuitet, reputaciju i politicku snagu da Srbima u Hrvatskoj osigura mir i napredak u ekonomskom, privrednom i drustvenom zivotu.