Saobraćajna policija
Alo!/Nenad Vujanović
Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Ilustracija: Alo!/Nenad Vujanović

U tužilaštvu u Vlasenici u ponedeljak je počelo saslušanje Boška Kovačevića (28), njegove supruge Biljane Kovačević (39), i rođaka Pera Mirovića (43), osumnjičenih za ubistvo Davora Vitića (33) iz Milića.

Zločin se dogodio u subotu, oko 17 časova, u mestu Bogaz, kod Han Pijeska. Vitić je ubijen hicima iz poluautomatske puške u trenutku kada je "golfom 2", kojim je upravljao Branko Ružičić (31), došao na put u blizinu kuće u kojoj Kovačevići žive.

Prema nezvaničnim informacijama motiv ubistva je ljubavna afera koju je Boškova supruga Biljana ranije imala sa Vitićem.

- Zbog te afere supružnici su se posvađali, a Boško je preko "Fejsbuka" razmenjivao poruke i pretnje s Vitićem, koji je besan zbog te prepiske odlučio da dođe do njihove kuće kako bi se obračunali - kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da Vitić nije uspeo ni da izađe iz vozila kada su Kovačević i Mirović izašli iz kuće i zapucali prema "golfu". Ispaljeno je više hitaca, a jedan od njih je Vitića pogodio u glavu i na mestu ga usmrtio.

- Tokom uviđaja pronađene su dve puške, za koje se veruje da su korištene u ubistvu. Obe puške su oduzete i upućene na veštačenje kako bi se utvrdilo iz koje je Vitić ubijen, te ko je iz nje pucao - pojašnjava izvor iz policije.

Nezvanično saznajemo da je policija teškom mukom na mestu zločina pronašla čaure, jer su one bile uklonjene kako bi se zločin prikrio.

- Nakon ubistva čaure je s mesta zločina uklonila Biljana, koja je zbog toga i uhapšena. Pritisnuta dokazima ona je tokom ispitivanja u policiji to i priznala pa je istražiocima pokazala mesto gde je bacila čaure, koje su nakon toga pronađene i upućene na veštačenje - pojasnio je izvor iz policije.

Meštani Bogaza pričaju da su Vitića i ranije viđali kako se "mota" po selu, a priča se i da je Biljana navodno planirala da s njim pobegne od muža. Inače, Boško je 11 godina mlađi od nje i nosi njeno prezime, budući da je rođen kao Mirović.

Robijao zbog ubistva

Ubijeni Davor Vitić ranije je robijao zbog pokušaja ubistva bivše devojke Milene O. u Bratuncu. Zločin se dogodio u oktobru 2011. kada je Vitić, zbog ljubomore, bombom pokušao da ubije sebe i devojku i to u njenoj kući. Nakon što je bombu ispustio na pod devojka je pokušala da je izbaci kroz prozor, ali se ona odbila o venecijaner i ekslodirala pri čemu su oboje povređeni. Vitić je i kao maloletnik ubio taksistu.