Hrvatska policija
Profimedia
Hrvatska policija

Profimedia

Hrvatska policija, Foto: Profimedia

Devojku (22) iz Zadra letos su silovala dvojica mladića, njenih vršnjaka koji su, nakon četiri meseca istrage, optuženi za taj zločin.

Pročitajte još:

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv dvojice Zadrana, starosti 22 i 21 godinu, zbog silovanja 22-godišnje devojke takođe iz Zadra.

Dvadesetjednogodišnjak je osumnjičen za polni odnos bez pristanka kao i njegov 22-godišnji kolega za teško krivično delo protiv polne slobode počinjeno "zajedno s jednim ili više počinioca pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više polnih odnosa ili s njim izjednačenih polnih radnji". Jedan od optuženih je sin poznatog zadarskog lekara.

Nakon mučnog događaja devojka je svoju stranu priče iznela novinarima Slobodne Dalmacije koji su je opisali kao sitnu, sramežljivu, lepu, ali slomljenu devojku koja je pre želela da veruje nekoj osobi, ima dete i normalan život, ali koja danas kaže kako ne želi više ništa.

Preporučujemo:

To joj je, ispričala je, bilo prvi put u životu da se napila. Inače, kako tvrdi, ima nisku toleranciju na alkohol i ne pije više od jedne-dve viski kole. Te večeri je prvo piće sama platila, a drugim ju je, tvrdi, počastio konobar. Nakon toga joj je postalo mučno. Tek kasnije je saznala da je on dobro znao društvo od pet mladića među kojima su te večeri bili i njeni silovatelji. Jednog od njih radi priče je nazvala Marino i rekla kako ga nikad pre nije upoznala.

Društvo za stolom bili su njeni vršnjaci i nakon kratkih šala sela je s njima. Platili su joj treće piće od kojeg joj je bilo još gore. Tada su predložili da izađu na rivu pa je pošla, ali ona je, priča, jedva stajala na nogama. Kada je počela da povraća svi su se razbežali, osim Marina koji je ostao s njom.

Onda su seli na klupu i malo razgovarali. U jednom trenutku, kaže, čak i poljubili. Međutim, onda joj je ponovo bilo jako loše, pa je opet povraćala. Marino joj je ponudio prevoz s prijateljem na šta je pristala. Ali kazao je i kako nešto mora da učini pre toga.

- Odvukao me u Kapetanski park i prislonio uz prvo stablo. Htela sam da se pomerim, ali on me opet povukao na stablo. Bila sam izvan sebe. Čula sam kako otvara šlic na pantalonama, htela sam da se okrenem i odem, ali on me uzeo za bokove i privukao sebi… Trajalo je kratko, nisam bila svesna sebe. Bila sam u šoku, paralizovana. Možda sam trebala da vikem, udarim ga, ali nisam imala snage ni za šta, a on je to iskoristio - ispričala je za Slobodnu Dalmaciju nesrećna devojka dodajući kako je nakon toga počela da viče da ide kući i opet da povraća.

A kada ju je Marino uveo u automobil prijatelja samo se "ugasila". Kad je otvorila oči pored nje je bio momak kojeg je zbog priče nazvala Damir. Uprkos tome što je tražila da je odvedu kući, pitao ju je zašto ne bi s njima htela trojku.

- Rekla sam mu da to ne želim, da nema šanse, da mi se povraća. Marino je izašao iz auta, a ja sam ostala sama s Damirom, puno većim i krupnijim od mene. Uhvatio me strah. On je otvorio šlic i tražio da ga oralno zadovoljim. Pritisnuo mi je glavu gurajući je prema svojim preponama. Rekla sam mu petsto puta - ne! Da ovo ne vodi ničemu, da je pijan, ponavljala sam: "Ne! Ne! Ne!". Nije me puštao sve dok opet nisam počela da povraćam. To je trajalo skoro pola sata - priča 22-godišnjakinja navodeći kako ju je Damir i udario i prisiljavao još neko vreme dok opet nije počela da povraća.

Potom je Damir otišao na mesto suvozača i ponovo ušao Marino, zgrabio je za kosu i otkopčao pantalone.

- Praktično je sam sebe oralno zadovoljio mojom glavom… Zacrnilo mi se pred očima. Od tada se više ničega ne sećam - ispričala je devojka navodeći kako su je izbacili iz automobila kod jednog parka i da joj je Marino rekao da bi hteo da ostanu u kontaktu. Jedva je došla do kuće, a pred njom je primetila i da joj nema mobilnog telefona.

- Kad sam shvatila da ga nema, počela sam da plačem i povraćam. Bio je to okidač da shvatim šta mi se zapravo dogodilo. Bila sam toliko slaba i iscrpljena da sam se skoro ugušila u povraćanju - priča devojka koja se probudila sa strašnom glavoboljom koja je mladiće kasnije i prijavila. Oni su zatim privedeni.

Devojka kaže kako i Marino i Damir pripadaju društvu vršnjaka koji se često zabavljaju konzumirajući marihuanu, "bombone" i alkohol, ali i drogu za silovanje koju ubacuju jedni drugima.

- Žao mi je Marinovog tate jer je odličan doktor. Meni nije trebao, ali od drugih ljudi čula sam o njemu sve najbolje. Ne bih htela da on bude na lošem glasu jer ga sin nije slušao u životu. Da ga je slušao, bio bi pametniji - kazala je devojka dodajući kako sada samo oseća strah, jad i mržnju i da više nije ona ista.