Sudnica u Americi SAD
Shutterstock
Sudnica, Specijalni sud

RAS/Emil Čonkić

Foto: RAS/Emil Čonkić

Penzionerku je, kako je juče objavio portal Podravski.hr, sud osudio na uvslovnu novčanu kaznu u iznosu od 5 hiljada kuna koja se neće izvršiti ako optužena u roku od jedne godine ne počini novo kazneno delo. Inače, njena penzija iznosi 1516 kuna.

Oštećeni Ivan i Đurđica, koji žive u Nemačkoj, tužbu protiv svoje komšinice Marice, s kojom već duže imaju narušene odnose zbog nerešenih imovinsko-pravnih pitanja, podneli su 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

U tužbi su naveli da su ih krajem 2012. godine, kad su se vratili kući iz Nemačke, susedi i rodbina obavestili da ih njihova komšinica kleveće po selu i o njima priča ružne stvari. U sklopu sudskog procesa sud je saslušao sedam svedoka i obavio brojne druge dokazne radnje i utvrdio da njihova tužba ima osnova.

Susret u prodavnici

U sklopu suđenja svedoci su potvrdili da je Marica 2012. godine pred njihovim poznanicima izjavila da su Ivan i Đurđica prolupali, da su beda i da ne znaju šta rade. Nekoliko meseci kasnije Marica je u prodavnici rekla da su sve izgubili i da nemaju više šta da rade u Hrvatskoj, i da mogu da se pokupe i odu da žive kod dece u Nemačkoj.

Hrvatska

Profimedia

Hrvatska, Foto: Profimedia

Supružnici su takođe utvrdili i da su početkom 2013. godine Maricu sreli u prodavnici kada su kupovali hranu za psa. Ona je pred svima prstom pokazala na njih i govorila da su ljudi koji jedu pseću hranu.

Tvrdili su da nakon tih uvreda i kleveta više ne mogu da uđu u tu radnju jer ih je sramota. Dodali su i da se, zbog svega što je Marica govorila o njima, osećaju poniženo i potišteno i da ih svaki put kad dođu u Hrvatskoj prijatelji i poznanici ispituju šta se to dešava s njima i s Maricom.

Odjednom zćutala

Optužena Marica u svojoj je obrani navela da se ne oseća krivom i da nikada nije rekla to za šta je optužuju jer te reči nema u svom rečniku i da ih ne govori nikome, pa čak ni životinjama.

Tvrdila je da su se slučajevi zaista dogodili, ali da su svedoci lažno svedočili.

Tu je međutim stala i nije želela dalje da iznositi svoju obranu, odnosno da odgovara ni na čija pitanja, pa tako ni na pitanja svoje advokatice.