Zdravko Krivokapić
Printscreen youtube
Zdravko Krivokapić

Printscreen youtube

Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen youtube

Više nevladinih organizacija podnelo je SDT krivične prijave protiv dela članova vlade premijera Zdravka Krivokapića u vezi sa, kako navodi portal CdM, tajnim zaduženjem zemlje i protiv tri člana vlade zbog objavljivanja likvidacije MA na konferenciji za novinare.

Iz ovog tužilaštva su na upit CdM-a odgovorili da je “postupak izviđaja" u toku i da više informacija i podataka ne mogu da saopšte radi zaštite interesa postupka.

Da li će Krivokapićevi ljudi biti osuđeni?

 

NVO Montenegro Internešenel zatražilo je od Specijalnog državnog tužilaštva da pokrene istražni postupak protiv ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića povodom informacije o emisiji obveznica i zaduženju države Crne Gore u visini od 750 miliona evra.

Ta nevladina organizacija zahteva od Specijalnog državnog tužioca da u skladu sa nadležnostima ispita na osnovu kojeg zakona se nova vlada zadužila u navedenom iznosu, preko koje banke i brokera je odrađena emisija obveznica (s obzirom na činjenicu da je, prema objavljenoj biografiji, i sam ministar u tom poslu), kao i da li je ministar Spajić imao aranžmane u vezi ove emisije i pre imenovanja, dodaje se u tekstu.

Montenegro airlines

Printscreen/Youtube

Montenegro airlines, Foto: Printscreen/Youtube

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo je Agenciji za sprečavanje korupcije izjašnjenje i prateću dokumentaciju o zaduženju Crne Gore za 750 miliona evra emisijom državnih obveznica, objavili su mediji.

Agencija je pokrenula postupak za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa u slučaju zaduživanja države i tražila izjašnjenje premijera Krivokapića.

Vlada je emitovala državne obveznice samo dva dana nakon što je konstituisana 9. decembra prošle godine, i još uvek nije obelodanila odluku o zaduženju, iako su je odmah tražili poslanici Skupštine Crne Gore.

Krivokapić je, napominje CdM, saopštio da su tu odluku pripremali tajno zbog strahovanja od opstrukcije.

Poslanici opozicionih partija SDP i SD Raško Konjević i Damir Šehović zatražili su parlamentarnu istragu zbog ovog zaduženja, koja je dogovorena za ovaj mesec.

Komentari (1)

Holuk

21.01.2021 17:07

Na sledecoj sednici vlade treba zabraniti sve NVO i vise nece biti problema. Tako isto i u Srbiji treba izbaciti sve narodne i drzavne neprijatelje iz drzave. Hocemo slobodu u pravom smislu. Necemo da neko vlada drzavom pored od naroda izabranih ljudi.