Voz, pruga, mašinovođa
Masanori Jošida
Voz, pruga, mašinovođa

Masanori Jošida

Voz, pruga, mašinovođa, Foto: Masanori Jošida

Prekid saobraćaja trajaće dok makedonske železnice ne otklone posledice kvara na pruzi koji je nastao noćas zbog iskakanja teretne kompozicije na teritoriji te zemlje.

Sahrana Momira Bulatovića

Sputnik/Nebojša Popović

 

Prema prvim procenama, ponovno uspostavljanje teretnog železničkog saobraćaja između dve zemlje očekuje se za oko 10 dana, navedeno je u saopštenju ministarstva. Železničko preduzeće Srbija kargo saopštilo je da je u noći između 1. i 2. jula na delu pruge Tabanovce - Skopje, u neposrednoj blizini Kumanova, došlo do iskliznuća 11 vagona od ukupno 15 natovarenih koturovima lima iz sastava teretnog voza broj 45703.

Pri prevrtanju nekih vagona, došlo je do rasipanja tereta. Kako je navedeno, makedonske železnice će uvesti transportno ograničenje, kojim se obustavlja celokupan međunarodni saobraćaj, saobraćaj u tranzitu (COSCO, GARTNER), kao i saobraćaj robe koja se tovari u unutrašnjosti Srbije (HBIS, roba iz Prahova, naftni derivati...).

Srbija kargo, takođe, navodi u saopštenju da će prema prvim informacijama makedonskih železnica biti potrebno desetak dana za saniranje posledica tog vanrednog događaja i uspostavljanja redovnog saobraćaja.

PROČITAJTE JOŠ: