Milorad Dodik
Alo!/Petar Marković
Milorad Dodik

Alo!/Petar Marković

Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

"Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako", poručio je Dodik na konferenciji za novinare u sedištu RS u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS.

Kolinda Grabar Kitarović

AP/Darko Bandić

On je dodao da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari, kako je naveo, rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

Dodik je ocenio da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsetivši da su formirani samo "karikatura koja se zove Predstavnički dom" i Dom naroda, koji, kako je istakao, ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Ukazao je i da BiH nema usvojen budžet i da funkcioniše privremeno finansiranje, ističući da je nove odluke o tome potrebno doneti sledeće sedmice, ali da je pitanje da li će one moći da budu donete.

PROČITAJ JOŠ:

Dodik je upozorio da bi zbog toga moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima...

"Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti", poručio je Dodik.